Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kortárs rajznaplók és vázlatok ösztönzik alkotásra a közönséget – Sketchbook kiállítás egy belvárosi lakásban

- Advertisement -

Sketchbook kiállítás nyílt szeptember 23-án. A Lestár tér 1. szám alatti független lakásgalériában 10 művész rajznaplóját nézhetjük meg.

“Mi az a sketchbook?”

Tette fel a kérdést Kneipp Virág galériatulajdonos, amikor megnyitotta az otthonában rendezett kiállítást. A fogalmat nem csak az idősebb generáció számára kellett bemutatni, hiszen ritkán gondolunk a rajzos és vázlatos naplóra úgy, mint kiállításra méltó alkotás. Ez különösen akkor szokatlan, ha nem egy elhunyt, világhírű művész munkáiról van szó.

“A sketchbook az a szabadság, amit az üres lap adhat. Az egyetlen tényező, ami meghatározza, maga az alkotó. Az itt kiállított füzetek az alkotói szabadságról mesélnek, és a bátorságról, hogy ezek a művészek elénk tárják a személyes emlékeiket és kísérleteiket.”

Kneipp Virág megkérte a közönséget, hogy engedjék el a személyes elvárásokat és hagyjanak nyomot a vendégkönyvben olyan szabadon, ahogy azt a sokoldalú rajznaplókban látták.

Ez nem volt nehéz miután a vendégek elmélyültek 10 inspiráló sketchbook egyedi világában. A kiállítók között van 18 éves lány, aki papírszemétből kötött saját füzetet,  kiberpunk rajongó grafikus, lowbrow művész, 8 gyermekes édesanya, és saját titkosírást alkalmazó illusztrátor is. Közülük 6-an tudtak eljönni személyesen is a megnyitóra.

A kiállítók:Horváth Zsófi, Radics JakabSzabó EszterAdorján DávidAdorján DorkaSomodi TiborVarga FlóraBolya BorsFöldesné IliRadics Kamilla

(A nevekre kattintva elérjük az alkotói oldalakat.)

5 alkotó Kecskeméten tevékenykedik és 5 az ország különböző pontjairól hozta el a füzetét. Rajzaikat, margóra írt jegyzeteiket és szabad vázlataikat október 7-ig lehet megtekinteni a Lestár tér 1. szám alatt. Több részletet az esemény Facebook oldalán találunk, a fiatal galériatuladonosok elérhetőségével együtt. Kneipp Virág és Radics Jakab szobagalériája előzetes egyeztetéssel látogatható az esti órákban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version