Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A kecskeméti önkormányzat rezsitámogatást nyújt a rászorulóknak

- Advertisement -

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester tájékoztatta az MTI-t, hogy a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére települési támogatást nyújt az önkormányzat.

A támogatást az igényelheti, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 133 ezer forintot. Egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a nettó jövedelemkorlát havi 159 600 forint – mondta el a polgármester.

A támogatás mértéke egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 8000 forint havonta, családban élők esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 6000 forint havonta háztartásonként.

A kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani. Csatolni kell mellé a jövedelemigazolást és az érintett lakás használati jogcímét igazoló irat másolatát, amely lehet tulajdoni lap, adásvételi szerződés, bérleti szerződés, albérleti szerződés vagy szívességi lakáshasználatról szóló tulajdonosi nyilatkozat. Mellékelni kell még az átlagfogyasztást meghaladó fogyasztásról szóló számlarészletező igazolást is.

A kérelmet személyesen a polgármesteri hivatal hatósági iroda szociálpolitikai osztály Rákóczi úti ügyfélszolgálatán vagy postai úton a Kossuth tér 1. szám alá címezve, illetve elektronikus úton lehet benyújtani – tette hozzá Szemereyné.

via ma.hu

- Advertisement -
Exit mobile version