fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

A Diablo videojáték és minden, amit tudni érdemes róla

- Advertisement -

A Diablo egy akció-szerepjáték műfajba sorolható videojáték-sorozat, amelyet a Blizzard Entertainment dobott piacra. Az első változata még az 1990-es évek közepén látott napvilágot, 2008-ra azonban az egyik legsikeresebbé vált ezen a piacon. A sorozat tagjai eddig az évig 18,5 millió példányszámban keltek el világszerte. Nem véletlen, hogy maga a játék és a hozzá tartozó kiegészítők is hatalmas népszerűségnek örvendenek. 

Ebben a cikkben bemutatjuk a Diablót és mindent, ami ehhez kapcsolódik.

A Diablo videojáték sikere és története

A Pamutlabor Pólónyomda Diablo pólói nem véletlenül kerültek be a kínálatba. Ők felismerték ugyanis, hogy mekkora potenciál van ebben a játékban, hogy mennyire kedveli a közönség a klasszikus típusokat, amelyek évről évre meg tudnak újulni. Számos felsőt találhatunk meg a palettán, így bármelyik gamernek beszerezhetünk egy új kedvencet. 

A játék Menedékföld világában játszódik, annak is egy teljesen eldugott vidékén elterülő kis falucskában, Tristramban. Itt található a Zakarum katedrális, amit egy titokzatos rend, a Horadrim felügyel. Erről a helyről úgy gondolták, hogy itt őrizték azt a bizonyos vörös lélekkövet, amibe Diablónak, a Rettegés Urának a sötét lelkét zárták be. Évszázadokkal később azonban a kolostorban élő Lazarus érsek megőrült, elrabolta a király fiát, majd a templom mélyébe zárta őt. 

Eközben egy közeli falu környékén folyamatosan tűnnek fel a félelmetes lények, akik félelemben tartják a helyi lakosságot. A település olyan helyzetbe került, amiből nem tudják, hogy van-e kiút. Démonokkal és bestiákkal kell szembeszállniuk az erre elhaladó kalandoroknak, akik rejtett kincseket és persze az igazságot kutatják. 

Hasonló cikkünk:  Indul a konyhai ételhulladék gyűjtése a társasházaktól, a közös képviselőknek azért vannak kétségeik

A Diablo játékmenete

A játék tulajdonképpen az üsd-vágd alapokra épült fel. Nem igazán kap szerepet sem monológ, sem történetvezetés, csupán a harc van jelen. A sötét, gótikus jellegű környezetben számos hanghatással és aláfestő zenével találkozhatunk, amely tovább erősíti a sötét hangulatot. 

A játékban négy fő tulajdonság van. Ilyen az erő, a mágia, az ügyesség, valamint a vitalitás. Előbbi növeli a közelharci sebzés erejét, a mágia pedig az elérhető manna mennyiségét emeli. Ami az ügyességet illeti, védelmet szolgál, elkerülhető vele a sebzés. A vitalitás kapcsán pedig az elérhető élet mennyiségét tudjuk növelni. Ezek nélkül nem tudjuk sikerre vinni a karakterünket. További tulajdonságok között szerepel a tűz, a villám és a mágiával szembeni ellenállás. 

Diablo ajándéktárgyak

Egy igazi rajongó, legyen a rajongás tárgya a Harry Potter, Agymenők vagy éppen a Diablo videojáték, mindig begyűjti a különféle ajándéktárgyakat. A Diablo pólók tökéletes kiegészítői lehetnek a mindennapoknak. Így mindenki tudni fogja, hogy ki őrült rajongó és ki nem. A minőségi anyagból készült felsőket bátran lehet mosni, tartósak, mutatósak, így kiváló megoldást nyújtanak a következő ünnepi alkalommal ajándékba.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...