fbpx

FRISS HÍREK

Az EU-átlag két és félszerese a magyar infláció

- Advertisement -

Az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala közzétette a 2022. decemberi inflációs adatokat. Egy számjegyűre, 9,2 százalékra csökkent az euróövezetben az infláció, és az EU átlaga is 10,2 százalék a novemberi 11,1 helyett. A magyar infláció azonban tovább emelkedett, a novemberi 23,1 százalékról 25-re, ami így az uniós átlag két és félszerese.

Nőtt a gyorsulás üteme is, a megelőző 2 hónap 1,2-1,2-hez képest 1,9 százalékkal magasabb a pénzromlás, mint az előző hónapban.

Spanyolország (5,5), Luxemburg (6,2) és Franciaország (6,7 százalék) – övék a legalacsonyabb infláció. A 25 százalékkal élen álló Magyarországot Lettország (20,7) és Litvánia (20,0 százalék) követi, az utóbbi országokban ősz óta csökkennek a számok.

Máshol is növekszik az infláció, de a mezőny nem túl népes: Svédországban és Máltán is nőtt az infláció, ám csak 0,7, illetve 0,1 százalékkal. Szlovéniában és Bulgáriában változatlan maradt, míg az Európai Unió 22 országában csökkent az infláció 2022 decemberében.

Hasonló cikkünk:  Különben dühbe jövünk - ultimátum az üzemanyag-forgalmazóknak és kereskedőknek

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...