Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Józsa Bálint önkormányzati képviselő a Momentumban folytatja

- Advertisement -

A Jobbikból tavaly kilépett Józsa Bálint önkormányzati képviselő pénteken közösségi oldalán jelentette be, hogy a Momentumhoz csatlakozott. 

Józsa Bálint a Jobbikban kezdett el politizálni 2017-ben. 2019-ben az önkormányzati választáson, a kecskeméti 5-ös egyéni választókerületben a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben szerzett mandátumot a helyi képviselő-testületben, 1054 szavazattal (52,83 százalék) nyert a Fidesz-KDNP jelöltje, B. Tóth Katalin előtt (941 szavazat, 47,17 százalék). Józsa Bálint dolgozott Stummer János volt országgyűlési képviselő mellett, aki tavaly lépett ki a Jobbikból, majd ült át a Momentumba. Józsa szintén ezt az utat járja, ugyancsak tavaly hagyta ott a Jobbikot, mint a KecsUp-nak elmondta, azért, mert az országos vezetéstől teljesen eltérően gondolkodik az országról. Pénteken pedig Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Momentumhoz csatlakozik.

Posztjában arról ír, hogy „az elmúlt egy évben az ellenzék térfelén – kevés kivételtől eltekintve – nem történt egyéb, mint a negyedik kétharmad után megmaradt koncok marcangolása, az aprócska torta újraszeletelése”. Szerinte „a szekértábor-logikából kiábrándult józan többség a teljes letargia állapotába került”, és meggyőződése, hogy ezen változtatni kell, mégpedig úgy, hogy „a kiskirályok gyűlöletkeltő korszakát lezárjuk, és új útra vezetjük a holnap Magyarországát”.

Józsa posztjában azt is leírja, hogy egy év „folyamatos töprengés és tépelődés” után hozta meg döntését, hogy cselekedni fog, ezért munkára jelentkezik. Úgy véli, „a Momentum az a párt, ami képes gátat vetni az orbáni arroganciának és megfékezni nemzetünk kifosztását” és „alkalmas arra, hogy erősítse az ellenzéket, és reményt adjon a letargiában lévő társadalomnak az elkövetkező, sorsdöntő választásokon”. Józsa Bálint azzal is érvel, hogy „a NER összeomlása és leváltása után a Momentum az egyetlen olyan erő, ami képes átvenni a kormányrudat, és élhető Magyarországot teremteni” és ez „az egyetlen közösség, ami egyrészt ténylegesen elkötelezett az európai értékek mellett, másrészt képes nemzeti érdekeink képviseletére” – írja.
Elismeri, hogy döntése meglepő lehet sokak számára, a múltban talán a Momentum és az ő értékei jóval távolabb álltak egymástól. „Be kell azonban látni, hogy a Momentum és annak közössége következetesen és megalkuvást nem tűrően képviseli az emberséges és igazságos Magyarország értékeit”, és ez számára is inspiráló, kiemelt érték.
Józsa Bálint hozzáteszi, természetesen folytatja a munkát a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjeként, „hiszen nem kisebb a tét Kecskeméten sem, mint a Fidesz leváltása, a közélet megújítása és a dolgozni nem hajlandó, város által kitartott naplopók nyílt munkaerőpiacra való kitessékelése”.

Józsa Bálint, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőcsoportjának tagja

Egyébként Kecskés Mihály néhány hete lemondott a kecskeméti Momentum elnöki posztjáról, így megkérdeztük Józsa Bálintot, ő lesz-e az új elnök. Erre úgy válaszolt, erről még nem született döntés.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version