Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Lemondták az együttes koncertjét, amelynek énekese beszólt a koleszos botrány miatt

- Advertisement -

Tovább folytatódik a kecskeméti Táncsics koleszos ügy utóélete. Mint arról beszámoltunk, el kellett hagynia érettségi előtt az intézményt egy diáknak, aki mémet készített az igazgató ügyetlenkedéséből, aki egy avató ünnepségen fordítva mutatta fel a nemzeti színű zászlót. Majd, hogy ne lógjon ki a többiek közül, valaki utómunkával helyes sorrendűre színezte a szalagot.

„Milyen kibaszott ország ez?”

Cikkünket és a történetet az országos sajtó is felkapta, így az eset nem marad meg közvetlen környezetünkben. A Carson Coma együttes éppen Kecskeméten koncertezett, és az egyik szám felvezetésénél kitért az énekes erre a botrányra.

„Ma délután, iszonyat nagy késésben a zenekari találkozóról a Kossuth téren elsétáltam rengeteg olyan fiatal mellett, akik azért tüntettek, hogy könnygáz helyett értelmezhető oktatást kapjanak. És erre jön az, hogy hol máshol, mint pont itt, Kecskeméten, a mai nap egy átszerkesztett trikolor zászló miatt, két héttel az érettségije előtt kibasztak a kollégiumából egy srácot egy photoshopos mémért. Milyen kibaszott ország ez?”

Ezt mondta Fekete Giorgio a koncerten. Eltelt néhány nap, és a zenekar felől most az a legújabb hír, hogy váratlanul lemondták a brüsszeli koncertjüket, és nem is pótolják azt. Az állami Liszt Ferenc Intézetben lett volna a fellépés, de ezelőtt 7 nappal értesítették a zenekart, hogy nem kell menniük. A Telex (amely szintén cikkünk alapján írt az esetről) igyekezett megtudni, miért mondta le az intézet a koncertet, de választ egyelőre nem kaptak. A zenekar dobosa annyit mondott el, hogy nem volt ilyenre még eset, hogy ennyivel a koncert előtt fújják le az eseményt.

A Telex megjegyzi, hogy már nem is szerepel az esemény az intézet programjai között, de más program sem ugyanabban az időpontban. A lap hozzáteszi, hogy szokatlan valóban ilyen rövid idővel előtte -ráadásul egy külföldi- koncertet lemondani. Miután 1-1,5 évre előre szervezik általában ilyen szinten az eseményeket, a Telex szerint nem életszerű, hogy most vették észre, hogy május 30-ra más programot is leszerveztek.

Az igazgató nem fejtette ki az igazság minden részletét

Miután megtudtuk, hogy mi történt a kollégiumban, megkerestük az igazgatót, aki válaszában leírta, hogy semmilyen kirúgás nem történt, a diák továbbra is jogviszonyban áll az intézménnyel. Azt elismerte, hogy egy „pedagógiai célú elbeszélgetés” történt a diákkal, és itt belátta a hibáját és elnézést kért.

Az ügyet kirobbantó cikkünk után megkereste a KecsUP-ot az érintett diák, az édesanyja és diáktársai is. A végzős kollégista elmondta, hogy papíron valóban továbbra is koleszos, de az intézményt el kellett hagynia, miután erre kérte az igazgató. Erről itt írtunk és a leveleket is megmutattuk teljes egészükben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version