A Spar sajátos módon védi a sajtot a lopástól Kecskeméten

- Advertisement -

Noha az elmúlt egy évben az élelmiszerek ára növekedett az egyik legjobban, ételt és italt lopni már nem annyira divat. Manapság már inkább komplett termékcsomagokat próbálnak kihozni a boltokból a tolvajok – osztotta meg a Spar lapunkkal.

A jelenlegi nehezebb gazdasági helyzet az üzletekben elkövetett lopások és lopási kísérletek folyamatosan növekvő számában is megmutatkozik

– közölte lapunk megkeresésére Maczelka Márk. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetőjét azután kerestük meg, hogy egy olvasónk jelezte: az elmúlt időszakban nem csak hogy jelentősen megnövekedett az élelmiszerek ára a hazai boltokban, de egy budapesti Sparban a sajtokat már dobozokkal, Kecskeméten pedig mágnescsíkkal védik, nehogy valaki megpróbálja ellopni őket.

Mint ismert, idén áprilisban az infláció mértéke átlagosan 24 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,7 százalékkal nőttek. Mindeközben a Policy Agenda számításából kiderült, hogy a magyarok 30 százaléka él a létminimum alatt, mely adat nemhogy javult az elmúlt időszakban, de még romlik is. A számítás rávilágított arra is, hogy míg Budapesten az emberek 19 százaléka, addig a községekben átlagosan 40 százalékuk élt létminimum alatt 2020-ban. Az észak-alföldi megyékben volt a legrosszabb a helyzet, ahol az emberek több mint 43 százaléka élt a létminimum alatt.

Forrás: Kecsup

Az egyes esetek kapcsán egyre kevésbé beszélhetünk egyszerű élelmiszerlopásról. A hangsúly áthelyeződött a szervezett, sorozatos, megrendelésre, további értékesítési céllal történő eltulajdonításra

– hívta fel a figyelmet Maczelka Márk. Hozzátette a Sparba nem vásárlási szándékkal érkező személyek célzottan készítenek össze csomagokat és kísérlik meg azok eltulajdonítását. Az égetett szeszek, az édességek, de a vegyi áru termékek is a lopásérzékenyebb termékek kategóriájába sorolhatók.

Üzleteink ugyanakkor hosszú ideje rendelkeznek fejlett vagyonvédelmi biztonsági kamerarendszerekkel. Az esetek túlnyomó többségében így az elkövetőkről jó minőségű kamerafelvétel készül, amely a rendőrség munkáját nagyban támogatja a feljelentést követő nyomozás és eljárás ideje alatt” – közölte.

A kérdésre, hogy a Spar mégis hogyan próbál védekezni az évtizedek óta nem tapasztalt mértékű infláció ellen, a kommunikációs vezető elmondta, a cég egyrészt hetente újabb és újabb termékek árát csökkenti, de egyéb kedvezmények, akciók, hűség-, és kuponajánlatok is segítik a vásárlókat.

- Advertisement -
Exit mobile version