Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Újra Kecskeméten pöfög az Ezüst Nyíl

- Advertisement -

Az Ezüst Nyíl névre hallgató, Skoda-motoros drezina visszatér Kecskemétre, ahol a kisvasút egy szakaszán idézi meg a dicső múltat.

2020-ban kezdeményezték, hogy szabadidős elfoglaltságra, sportolási lehetőségre, kikapcsolódásra lehessen hasznosítani, és hajtánypályaként használni a 2009-ben bezárt Kecskeméti Kisvasút egy szakaszát. Sok munka után a a közlekedési hatóság 2022-ben megadta az engedélyt a hajtányforgalomra.

Tavaly augusztus 12-én, a Kecskeméti Kisvasút napján tartották az első, vasúttörténeti jelentőségű hajtánytalálkozót Bugacon, ahol 15 motoros hajtány mutatkozott be a KK kiskunmajsai szárnyvonalán, köztük a kisvasút legendás Kék Hintója is.

Az ismeretlen gyártójú, S05-207 pályaszámú Ezüst Nyíl most visszatért Kecskemétre. A  múlt század hatvanas éveitől a Mátravasúton szolgált, majd nyugdíjazása után a Szegedi Vasúttörténeti Alapítvány vette gondozásba. Felújítása után a bugaci kispöfögések és hajtánytalálkozók népszerű fellépője volt, a drezina egy balatonfenyvesi, majd kemencei kitérő után talált vissza Kecskemétre.

via iho.hu

- Advertisement -
Exit mobile version