Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Szeged–Röszke-vasútvonal költségvetését 5 milliárddal toldották meg

- Advertisement -

A Budapest–Belgrád-vasútvonal építése alatt a tehervonatok a Szeged–Szabadka-vonalon közlekednek, ezért a magyar állam ez utóbbi vonal magyarországi szakaszának előteljesítéséhez 5,4 milliárd forint többletforrást biztosít a MÁV-nak – derült ki a csütörtök esti Magyar Közlönyből.

A Szeged és Szabadka közötti vasútvonal magyarországi szakasza (Szeged és Röszke között) 14 kilométer hosszú. A 2021-ben elkezdett felújításra 45 milliárd forintot szántak. Mészáros Lőrinc cége, a V-Híd által épített vonalon már egy ideje járnak a tehervonatok, viszont még ki kellene építeni a biztosító- és vonatbefolyásoló rendszereket, mert személyvonatok csak ezek elkészülte után járhatnak majd.

Szijjártó Péter legutóbb október 23-ára ígérte a vonal átadását.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version