fbpx
3.6 C
Kecskemét
2024. február 22., csütörtök

FRISS HÍREK

Az Európai Parlament négy frakciója is kéri Várhelyi Olivér felmentését

- Advertisement -

Úgy értesült a HVG EUrologus, hogy Várhelyi Olivér magyar uniós biztos felmentését kezdeményezi az Európai Parlament négy frakciója Ursula von der Leyennél, az Európai Bizottság elnökénél. Először viszont azt várják, hogy Várhelyi mondjon le önként.

A Szociáldemokraták, a Zöldek, a liberális Renew Europe és a szélsőbaloldali képviselőcsoport közösen levelet juttat el Ursula von der Leyennek, amiben Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért felelős biztost bírálják, aki múlt héten a Palesztinának szánt uniós források megvonását jelentette be. A bejelentés mögött nem állt felhatalmazás, sem bármiféle egyeztetés.

A levélben leírták, hogy „Várhelyi biztos úrnak nem volt felhatalmazása arra, hogy erről egyoldalúan döntsön, és ezt a közösségi oldalain hivatalosan közölje anélkül, hogy ezt a döntést megfelelő eljárással meghozták volna.”

Várhelyi bejelentése többeknél is megdöbbenést okozott, még az ENSZ főtitkára is azt kérte, hogy ilyen döntést ne hozzon az EU.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté tömören fogalmaz egy német EP-képviselővel kapcsolatban: náci tempó

„Várhelyi úrnak az EU intézményei és azok demokratikus működése sérelmére tett lépéseit már nem nézzük el. Ezért arra kérjük Várhelyi biztos urat, hogy mondjon le, vagy mentsék fel tisztségéből” – kérik a levélírók.

Várhelyi Olivérnek nem ez az első megnyilvánulása, ami feltűnést keltett, idén februárban az egész EP-t, kollektíven lehülyézte, amikor azt mondta a bekapcsolva maradt mikrofonba, miután a képviselők kérdéseket tettek fel neki, hogy

Hány hülye van még?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A Fidesz szerint kapacitás-áthelyezés történik, az ellenzék szerint bezárják az óvodákat Kecskeméten

A törvényben meghatározott maximális 25 főnél több gyermek vehető fel a Corvina, a Ferenczy Ida és a Kálmán Lajos...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...