fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Az Európai Parlament négy frakciója is kéri Várhelyi Olivér felmentését

- Advertisement -

Úgy értesült a HVG EUrologus, hogy Várhelyi Olivér magyar uniós biztos felmentését kezdeményezi az Európai Parlament négy frakciója Ursula von der Leyennél, az Európai Bizottság elnökénél. Először viszont azt várják, hogy Várhelyi mondjon le önként.

A Szociáldemokraták, a Zöldek, a liberális Renew Europe és a szélsőbaloldali képviselőcsoport közösen levelet juttat el Ursula von der Leyennek, amiben Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért felelős biztost bírálják, aki múlt héten a Palesztinának szánt uniós források megvonását jelentette be. A bejelentés mögött nem állt felhatalmazás, sem bármiféle egyeztetés.

A levélben leírták, hogy „Várhelyi biztos úrnak nem volt felhatalmazása arra, hogy erről egyoldalúan döntsön, és ezt a közösségi oldalain hivatalosan közölje anélkül, hogy ezt a döntést megfelelő eljárással meghozták volna.”

Várhelyi bejelentése többeknél is megdöbbenést okozott, még az ENSZ főtitkára is azt kérte, hogy ilyen döntést ne hozzon az EU.

Hasonló cikkünk:  Orbán szerint a brüsszeli bürokraták a történelem szemétdombjára valók

„Várhelyi úrnak az EU intézményei és azok demokratikus működése sérelmére tett lépéseit már nem nézzük el. Ezért arra kérjük Várhelyi biztos urat, hogy mondjon le, vagy mentsék fel tisztségéből” – kérik a levélírók.

Várhelyi Olivérnek nem ez az első megnyilvánulása, ami feltűnést keltett, idén februárban az egész EP-t, kollektíven lehülyézte, amikor azt mondta a bekapcsolva maradt mikrofonba, miután a képviselők kérdéseket tettek fel neki, hogy

Hány hülye van még?

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...