fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 25., vasárnap

FRISS HÍREK

Az unió külügyi vezetője szerint senki sem kényszeríti Magyarországot arra, hogy az EU része legyen

- Advertisement -

Orbán Viktor október 23-ai beszédében a tömeggyilkos szovjet diktatúrához hasonlította az EU-t. Erre reagálva Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője azt mondta: Senki sem kényszeríti Magyarországot arra, hogy az Európai Unió része legyen.

A miniszterelnök így fogalmazott:

„Szerencsére Brüsszel nem Moszkva. Moszkva tragédia volt. Brüsszel csak egy rosszul sikerült kortárs paródia. Úgy kellett táncolnunk, ahogy Moszkva fütyült. Ha Brüsszel fütyül is, mi úgy táncolunk, ahogy mi akarunk, és ha nem akarunk, akkor nem táncolunk. De az elvtársi kioktatás változatlan, csak most kondicionalitási eljárásnak hívják. A Magyarországgal szembeni pártmegrovást most brüsszeli jogállami eljárásnak nevezik. És nem a tankok gurulnak be Keletről, hanem a dollárok gurulnak be Nyugatról, ugyanoda és ugyanazokhoz.”

Borrell azonban Orbánnal ellentétben nem lát párhuzamot a szovjet megszállás és az Európai Bizottság működése között. Ennél keményebben fogalmazott Linas Linkevičius, korábbi litván védelmi és külügyminiszter, amikor arra utalt, hogy Magyarországot ki kellene dobni az unióból, csak nincsenek erre eszközök.

Hasonló cikkünk:  K-Monitor a vagyonnyilatkozatokról: Sosem lesznek már átláthatóak és számonkérhetőek?

Ezt írta Orbán és Putyin közös képe alá az X-en: „Az uniós szerződések szerint nincs egyértelmű mechanizmus egy tagállam kizárására. Nincs mód arra, hogy egy terrorizmust támogató államot eltávolítsanak az ENSZ BT-ből. Azoknak, akik vezetni akarnak, foglalkozniuk kellene a problémával.”

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...