Kedvencünk jóllétének kulcsa: a minőségi kutyatáp

- Advertisement -

Az igazán gondos gazdik pontosan tudják, hogy rengeteget számít a négylábúak felelős táplálása, ehhez pedig elengedhetetlen a teljes értékű állateledel. A baj csak az, hogy a széles választék jócskán megnehezíti a dolgunkat. De mégis mi alapján döntsünk? Az alábbiakban erről írunk.

A helyes irányelv – hogyan válasszunk?

A Grandopet.hu kutyatáp kínálata hatalmas palettát ölel fel, köztük Happy&Fit, Brit Care, Panzi, Happy Dog, N&D és még sorolhatnánk. A márkán felül választhatunk például csirkehúsmentes, hipoallergén, csökkentett gabonatartalmú, vagy kifejezetten ivartalanított, túlsúlyos kutyusnak szánt eledelt is.

Természetes, hogy a legjobbat szeretnénk bundás barátunknak, éppen ezért nem árt tisztában lennünk a prémium és szuperprémium eledelek jellegzetességeivel. Ezen kutyatápokat táplálkozási szakértők, állatorvosok fejlesztik, arra törekedve, hogy tápanyagokban gazdagok, valamint ízletesek is legyenek. A kiváló minőségű alapanyagok beszerzése is szabályozott körülmények között zajlik, ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy valóban a legjobbat nyújtjuk kutyánk számára. Ez azt jelenti, hogy az alapanyagok ellenőrzött gazdaságból valók. 

Igen ám, de hogyan ismerhetjük fel a prémium eledeleket? Ehhez tekintsünk az összetevők listájára! Akár reklámozzák, akár nem, a minőségről nagyon könnyen megbizonyosodhatunk, ha gyorsan átfutjuk az alkotóelemeket. 

A komponenseket csökkenő sorrendben tüntetik fel, vagyis első helyen szerepel az az összetevő, amelyből a legtöbb található meg a kutyatápban. Amennyiben hús szerepel az első helyen, megnyugodhatunk, hogy egy magasabb minőségű eledellel van dolgunk. Ellenben, ha gabona szerepel a lista elején, az már gyanakvásra adhat okot. 

A megnevezések is árulkodóak lehetnek, vagyis minél pontosabban (nem általános megfogalmazásban) határozzák meg, és sorolják fel tételesen az összetevőket, annál biztosabb, hogy minőségibb termékről van szó. A prémium termékekben általában rizs is fellelhető, ami az egyik legjobban emészthető gabona az ebek esetében.

Kiváló minőségű kutyatáp ismérvei

Az összetevőkből tehát nagyon jól tájékozódhatunk, ugyanakkor az is intő jel lehet, hogy milyen adagolást határoznak meg. A magasabb hústartalmú eledelekből kevesebb mennyiség is elegendő kedvencünknek, míg egy silányabb tápból jóval magasabb az ajánlott adag.

Általában több alkotóelemet tartalmaznak, akár 20-30-at is, ettől persze nem kell megijedni, hiszen mindezek szükségesek az állat szervezete számára, valamint hozzájárulhatnak az egészségük megőrzéséhez ezen speciálisabb összetevők (például zöldségek, gyümölcsök).

Vegyük figyelembe állatunk egyéni jellemzőit!

Milyen korú bundás barátunk, mekkora a testtömege, hogyan telik egy napja? Ezek mind fontos szempontok, hiszen az aktivitás is döntő a tápválasztásnál. Ne feledjük továbbá az egyéni érzékenységeket, valamint a kutya egészségügyi állapotát sem. Bizonytalanság esetén forduljunk bátran állatorvosunkhoz!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Szeberényi képviselő ostort ragadott – szavazzon, röhejes vagy inkább cuki?

Megpróbálkozott az ostorpattogtatással Szeberényi Gyula Tamás, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, és a végeredményről egy videót is megosztott közösségi oldalán....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version