Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Százmilliókért újabb autóflottát vásárolt a Lezsák Sándor-féle intézet

- Advertisement -

A Magyar Hang vette észre, hogy összesen bruttó 280 millió forintért vásárolt új személyautókat a Nemzeti Művelődési Intézet, derül ki a közbeszerzési értesítő szerdai közleményéből. A Lakitelki Népfőiskolához tartozó – így közvetetetten a fideszes Lezsák Sándor vezetése alatt álló – nonprofit szervezet 40 darab, M1-es kategóriába tartozó új autót vett, nyílt tender keretében. Ez azért is érdekes, mert az intézet éppen két éve szerzett be egy 20 járműből álló kisebb flottát, akkor bruttó 138 millióért – A Magyar hang az első vásárlásról is beszámolt.

A tenderek győztese idén és 2021-ben is a Kőrös Autócentrum Kft. volt, ami ötéves vagy 100 ezer kilométerig érvényes jótállást vállalt az átadott kocsikra.  A pályázatok győztese az első alkalommal egyedül indult és nyert, másodjára viszont a budakeszi Interat Kft.-t volt a kihívója: az Interat csak 437 ezer forinttal drágább ajánlatot adott az autókra, ami ekkora összeg esetében csak tizedszázalékos különbséget, egy darab autónál 11 ezer forintos különbözetet jelentett. A két pályázat között nem is az ár, hanem az autókereskedő által vállalt előteljesítés mértéke döntött – a vesztes ugyanis furcsa módon nem akart előteljesíteni, míg a Kőrös Autócentrum 30 napot adott meg limitként.

Hogy mivel magyarázta 2021-ben az autóbeszerzést az Intézet, az a Magyar Hang cikkéből derül ki.

- Advertisement -
Exit mobile version