fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

A teljhatalmon túl – Orbán minden fillérről tudni akar

- Advertisement -

A Fidesz propaganda gépezete bevezette a „guruló dollárok” narratívát, amely kampányt a titkosszolgálatokat és a kormányzati nyilvánosságot tavaly óta egy kézből irányító Rogán Antal kommunikációs miniszter vezényli. Előzménye az a tavaly novemberi titkosszolgálati jelentés, ami szerint az Action for Democracy amerikai lobbiszervezet 3 milliárd forintot küldött magyarországi szervezeteknek a 2022-es kampány során.

Ez a kormányzati kommunikáció jó eséllyel velünk lesz a jövő évi választásokig, ugyanis az ilyen titkosszolgálati megoldások – ahogy az a Magyar Jeti egészestés filmjéből, a Valótlanulból is kiderül – eddig is visszatérő elemei voltak a kampányoknak, az viszont, hogy a 30 milliárd forinttal feltőkésített titkosszolgálatokat és a propagandát Rogán Antal egy kézből irányíthatja, új minőséget jelent a Fidesz-kampányokon belül is.

A közösségi médiát elárasztották a dollárokban úszkáló videók, később a kormánypárti képviselők, végül a miniszterelnök is használni kezdte a kifejezést. Kocsis Máté március végén a Mandiner kérdésére utalt rá: új törvényekkel készülnek fellépni a „dollárbaloldallal és támogatóival” szemben. A politika az amerikai érdekek kiszolgálójaként kezdte ábrázolni a tőle független nyilvánosságot. A Magyar Nemzet átfogó cikksorozatot indított a „dollármédia” finanszírozási hátteréről. Orbán Viktor kijelentette„nem csak dollárbaloldal, dollármédia is van”.

Kocsis június végén a hatalom által bekebelezett Indexen jelentette be, hogy a kormány újabb támadásra készül a civil szférával és a független nyilvánossággal szemben. Arról beszélt az interjúban, hogy törvényi eszközökkel is meg kell akadályozni, hogy pártok akármilyen formában külföldről támogatáshoz juthassanak, ezért egyszerre készülnek az alaptörvény- és a Btk. módosítására is. Majd utalt rá, hogy a jogszabályok civil szervezetekre és sajtótermékekre is vonatkozhatnak majd.

Hasonló cikkünk:  Összeverekedett két fideszes politikus a keceli kocsmában (videó)

Szeptemberben az MTI-nek már arról beszélt a frakcióvezető: kiterjesztik a választási törvényt az álcivil szervezetekre; a törvénycsomag pedig mindazon „politikusok, pártok, civil szervezetek és médiaszolgáltatók ellen irányulhat, akik külföldi finanszírozásból szereznek támogatást.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...