fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Az Európai Tanács elnöke Budapestre jön Orbánnal tárgyalni

- Advertisement -

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Magyarországra utazik hétfőn, hogy kétoldalú megbeszélést folytasson Orbán Viktorral – közölte az X-en (régi nevén Twitter) Ecaterina Casinge, Michel szóvivője.

A szóvivő bejegyzésében az olvasható, hogy a tárgyalások az Európai Tanács ülésének előkészítésének jegyében zajlanak majd. A csúcstalálkozó december 14-15-én lesz.

A Politico értesülései szerint Orbán Viktor a napokban levelet írt Charles Michelnek, amelyben azzal fenyegetőzik, hogy kisiklatja az Ukrajnáról szóló tárgyalásokat, ha az uniós vezetők nem kezdenek stratégiai megbeszélésbe a Kijevvel kapcsolatos politikájukról.

Orbán azért fokozza a feszültséget, mert igyekszik a lehető legnagyobb befolyást szerezni a 13 milliárd eurós uniós támogatással kapcsolatban, amelyet az Európai Bizottság jogállamisági reformokról szóló döntéséig továbbra is blokkolnak – értesült a lap.

Hasonló cikkünk:  Másfél éven át blokkolta a svéd NATO-csatlakozást a magyar kormány, ezt nehéz lesz logikus érvekkel magyarázni

Egy uniós diplomata szerint Magyarország minden Ukrajnával kapcsolatos döntést „csapdába ejtett” a vétóval való fenyegetéssel, így a Politico szerint egyes országok már arról beszélnek, hogyan lehetne Magyarországot megkerülni, ha a magyar kormány úgy dönt, hogy használja a vétójogát Ukrajnával szemben.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...