fbpx

FRISS HÍREK

Hétfőn elstartolt az új egységes Járóbeteg Irányítási Rendszer a kecskeméti kórházban

- Advertisement -

November 1. és 15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az országos, egységes új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával – adta hírül közösségi oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház. Kecskeméten 2023. november 13-án, hétfőn indul a próbaüzem a bőrgyógyászati szakrendeléseken a Bőrgondozóban.

A járóbeteg-szakrendelőkbe tervezett új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy minél hamarabb kapjanak időpontot a betegek a vizsgálatra, és minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben.

Az indulás fokozatos, az első ütemben csak próbaüzemmel indul néhány járóbeteg-szakrendelés, 2024-ben, több lépcsőben tovább bővül majd a rendszer.

A projekt célja, hogy informatikai, szervezési és kontrolling eszközökkel korszerűsítse a kórházak járóbeteg ellátó rendszerét, ideértve az előjegyzéseket is. Ennek részeként átfogó fejlesztésre kerül a betegirányítás, tájékoztatás, az online előjegyzési rendszer.
A Járóbeteg Irányítási Rendszert a későbbiekben integrálják az EgészségAblak EESZT mobilapplikációba, amely egy kényelmi szolgáltatás a betegek részére, hiszen többek között elérhető lesz az e-beutaló, az e-recept, leletek és SMS emlékeztetés a vizsgálat időpontjára.
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén 2023. november 13-án, hétfőn indul a próbaüzem a bőrgyógyászati szakrendeléseken a Bőrgondozóban. Időpont továbbra is telefonon illetve személyesen kérhető munkaidőben. A Bőrgondozóban hétfőtől már működik a kihelyezett sorszámosztó automata, érkezéskor először ott kell bejelentkezni, melyben a helyszínen segítenek.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...