fbpx
9.9 C
Kecskemét
2024. február 24., szombat

FRISS HÍREK

Hétfőn elstartolt az új egységes Járóbeteg Irányítási Rendszer a kecskeméti kórházban

- Advertisement -

November 1. és 15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az országos, egységes új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával – adta hírül közösségi oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház. Kecskeméten 2023. november 13-án, hétfőn indul a próbaüzem a bőrgyógyászati szakrendeléseken a Bőrgondozóban.

A járóbeteg-szakrendelőkbe tervezett új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy minél hamarabb kapjanak időpontot a betegek a vizsgálatra, és minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben.

Az indulás fokozatos, az első ütemben csak próbaüzemmel indul néhány járóbeteg-szakrendelés, 2024-ben, több lépcsőben tovább bővül majd a rendszer.

A projekt célja, hogy informatikai, szervezési és kontrolling eszközökkel korszerűsítse a kórházak járóbeteg ellátó rendszerét, ideértve az előjegyzéseket is. Ennek részeként átfogó fejlesztésre kerül a betegirányítás, tájékoztatás, az online előjegyzési rendszer.
A Járóbeteg Irányítási Rendszert a későbbiekben integrálják az EgészségAblak EESZT mobilapplikációba, amely egy kényelmi szolgáltatás a betegek részére, hiszen többek között elérhető lesz az e-beutaló, az e-recept, leletek és SMS emlékeztetés a vizsgálat időpontjára.
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén 2023. november 13-án, hétfőn indul a próbaüzem a bőrgyógyászati szakrendeléseken a Bőrgondozóban. Időpont továbbra is telefonon illetve személyesen kérhető munkaidőben. A Bőrgondozóban hétfőtől már működik a kihelyezett sorszámosztó automata, érkezéskor először ott kell bejelentkezni, melyben a helyszínen segítenek.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...