fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Karitatív szervezetek dolgozóit látta vendégül a Kecskeméti Nemzeti

- Advertisement -

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével közel ötszáz, különböző karitatív szervezeteknél tevékenykedő szakembert láttak vendégül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Az Ég tartja a Földet című előadásán hétfőn, Szent Erzsébet ünnepén, meghálálva ezzel a segítők kitartó és áldozatos munkáját. 

A meghívott szervezetek között szerepelt többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Szentcsalád Plébánia, a Kecskeméti Görögkatolikus Egyházközség, az Ölelő Kéz Alapítvány, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Piarista Diákszövetség, a Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség, a Karol Wojtyla Barátság Központ, a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia, a Városi Civil Kerekasztal, a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat, a Városi Szociális Közalapítvány és a Biztos Kezdet Gyerekház.

Példaértékű és páratlan az a tevékenység, amelyet a Magyarországon lévő karitatív szervezetek végeznek

– fogalmazott Cseke Péter, színházigazgató. – Mindennapos, áldozatkész munkájuk a közösség és az egyén érdekeit egyaránt szolgálva nyújt segítő kezet mindazoknak, akik nem találják a helyüket a világban, akik valamilyen betegséggel küzdenek, akiket a társadalom kitaszított, vagy akik egyszerűen csak ‘keresők’, szeretnének tartozni valahová. A legfontosabb, hogy mind összefogjunk ezekért az emberekért, és támogassuk őket mindazokkal az eszközökkel, amelyek rendelkezésünkre állnak.

Hasonló cikkünk:  Lelkes állatvédők, aktív civilek, hiányos ügyeleti rendszer – állatvédelem Kecskeméten

Cseke Péter hozzátette: a színház és a művészet gyakran világítótoronyként képes utat mutatni az embereknek, épp ezért küldetésünk és kötelességünk azt segítő és hálaadó szándékkal szintúgy használni.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...