fbpx
17.3 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Rögtön indítás után lehalt a Járóbeteg Irányítási Rendszer Kecskeméten

- Advertisement -

Már az első próbanapján működészavaros a kecskeméti kórházban is bevezetésre kerülő Járóbeteg Irányítási Rendszer. Ahogyan arról hírportálunk is beszámolt, hétfő reggel országosan elindult az egységes, új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) közel kilencven járóbeteg-szakrendelésen. Kecskeméten a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház bőrgyógyászati szakrendelésein a Bőrgondozóban zajlik a próbaüzem.

A tapasztalati élmények kapcsán kértük olvasóinkat, hogy akinek bármilyen személyes élménye van, ossza meg velünk. Erre nem is kellett sokat várni, hiszen pár órával a JIR indítása után már több helyről is érkezett hozzánk jelzés a rendszer összeomlásáról, amit egyik olvasónk így fogalmazott meg:

„Volt egy kis dolgom a bőrgyógyászaton, időpontra mentem. A meghitt, szokásos sor állt a betegfelvételi pultnál. Ahogy beálltam a végére, érzékeltem, hogy ez mégsem egészen a megszokott depresszív sor. Érezhető izgalom vibrált a légben, illetve valami gunyoros, de határozottan jó hangulat jelei is jól kivehetők voltak. A szegény nép csevegett és röhécselt. Kiderült, hogy kicsivel korábban a bőrgyogyón elstartolt a sorszámkiadó automata (ott állt délcegen a pult mellett), de rövidesen be is adta a kulcsot. A pulton belül informatikusok gondterheltkedtek, és kérdéseikkel lekötötték a recepcióban dolgozó egészségügyiek drága idejének egy részét.

A sorban a plebs a saját kárára is kárörvendett, volt, akinek még jutott sorszám, az fontolgatta, hogy megjátssza lottón – valami haszon legyen már belőle. És majom még csak akkor csobbant a vízbe, mikor kiderült, hogy az automata nem az orvosokhoz, vizsgálatokhoz, kezelésekhez sorolná be az embereket, hanem a sorszám csak azt mutatná, a páciens (paciens) hányadikként járulhat majd a betegfelvételi pulthoz.

Ez ugyan eddig automata nélkül is ment, de kétségkívül így megszűnne a sorállás (de csak az „állás”), a nyavalya törte egészségkereső elmehet egy kicsit a zöld mezőre hempergeni , meginni egy kávét a büfébe vagy egy felest a legközelebbi krimóban, shoppingolhat stb. kedve szerint, ha azt látja, hogy a száma alapján ezt magának bátran megengedheti….És mint megtudtam rövidesen, a szisztéma (az automata) a közeli SZTK-ban is bevezetésre kerül. Ott lesz csak ihaj-csuhaj hangulat a reggeli tömegrohamnál: mindenki égnek meredő nyakkal lesi majd, mikor jelenik meg a kijelzőn a szám, ami még nem a szemészhez, pszichiáterhez, belgyógyászhoz stb. juttatja, hanem csak egy kisablakhoz/betegkoordinátorhoz.”

Önnek milyen tapasztalatai vannak? Írja meg nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu email címen!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...