Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A lakosság véleményét is kikérik a „zöld Szeged” létrehozásáért

- Advertisement -

Szegeden először rendeznek közösségi gyűlést egy Európai Uniós projekt keretében január 12-én és 13-án. A szervezők szerint szükség van a lakosság véleményének a meghallgatására, mert mint a projekt kiindulási pontja is mutatja, a különböző válságok megingatták a demokratikus intézményekbe vetett általános hitet. A projektben Európa 9 országában 11 helyszín vesz részt.

A közösségi gyűlésen a lakosság a közlekedés zöldítése, a hulladékégetés és levegőminőség és az ehhez szorosan kapcsolódó tájékoztatás kérdésköre, valamint a városi hősziget és zöldfelületek témakörökben fog közösen gondolkodni egy „zöld Szeged” létrehozásáért. 1040 szegedi háztartást kértek fel, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Bárki elmondhatja a város fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseit, mert a program politika- és értéksemleges. Az elhangzottakat majd szakmai alapon, közösen alakítják a résztvevők javaslatcsomaggá. Cél, hogy a városvezetés számára iránymutatásul szolgáljanak a jövőbeli döntések meghozatalában, és a lakossági vélemények közelebb kerüljenek a döntéshozókhoz.

A projekt a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék és az Enrawell Kft. közös szervezésében fut, ehhez csatlakozott a szegedi önkormányzat is.

A cikket a Szegeder és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -
Exit mobile version