fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Közel negyven éves magyar rekordot döntött meg a kecskeméti futó

- Advertisement -

Palkovits István, a KARC atlétája vasárnap egy franciaországi versenyen 3000 méteren indult, ahol 7:47.42-es idővel a 4. helyen ért célba, ezzel megdöntötte a táv 1986 óta fennálló rövidpályás magyar csúcsát.

Minderről a Magyar Atlétikai Szövetség számolt be Facebook-oldalán. Palkovits István a franciaországi Val-de-Reuilben megrendezett Meeting de L’Eure, WA World Indoor Tour Silver kategóriás versenyen javított több mint 1 másodpercet K. Szabó Gábor 1986-ban futott 7:48.81-es rekordján.

„Csak a könnyebb számolás érdekében, ehhez közel 2’35-ös 1000 métereket futott. Csak így tovább!” – adta hírül a 7:47:42-es rekordot a KARC Atlétika Szakosztálya is.

Palkovits István 2021-ben U23-as Európa-bajnoki aranyérmet nyert a 3000 méteres akadályfutásban. Tavaly győzött a krakkói csapat Európa-bajnokságon és júliusban a magyar bajnokságon is.

Hasonló cikkünk:  Egyre népszerűbb a jégkorong Kecskeméten, száz növendéke van a KESI-nek

Arról pedig, hogy miként szerepelt a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon, helyszíni riportban számoltunk be:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...