fbpx

FRISS HÍREK

A KARC két atlétájának is szurkolhatunk a budapesti világbajnokságon

- Advertisement -

Szombaton kezdődik a szabadtéri atlétikai világbajnokság Budapesten. 200 ország 2000 atlétája versenyez majd, a magyar csapat rekordlétszámú, 63 fős lesz, minden számban szurkolhatunk hazai indulónak. 3000 méteres férfi akadályfutásban és férfi távolugrásban ráadásul kecskeméti sportolóknak: előbbiben Palkovits István, utóbbiban Németh Mátyás képviseli a KARC-ot.

Palkovits István csütörtökön költözött be a hivatalos szállásra, hiszen rögtön első nap, augusztus 19-én szombat délelőtt már rajthoz is áll 3000 méter akadályfutás versenyszámban (az előfutamok a hivatalos program szerint 11:35-kor kezdődnek). Palkovits István edzője Németh Gyula.
Németh Mátyás pedig augusztus 23-án délelőtt kezd a távolugrásban (a program szerint 11:15-kor), ő hétfőn fog felköltözni Budapestre. Mátyás edzője Adamik Zoltán.

„Mindkét versenyzőnk még rendkívül fiatal, és óriási megtiszteltetés, hogy felnőtt sport pályafutásukat egy ilyen nagyszerű eseményen való részvétellel kezdhetik! Szívből kívánjuk, hogy a várakozásaiknak megfelelően sikerüljön a versenyzésük, mi ott fogunk szurkolni nekik a lelátóról, az biztos! Rendkívül büszkék vagyunk Rátok már most is! Hajrá magyarok, hajrá KARC-KESI!” – posztolta a KARC Atlétika Szakosztálya.

Palkovits István 2021-ben U23-as Európa-bajnoki aranyérmet nyert a 3000 méteres akadályfutásban. Idén győzött a krakkói csapat Európa-bajnokságon és júliusban a magyar bajnokságon is. Így mutatta be nemrég a Magyar Atlétikai Szövetség Facebook-oldala:

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskunban egyre többen adnak vért

Németh Mátyás nemrég a finnországi U23-as Európa-bajnokságon 771 centis eredményével harmadik helyen végzett.

Magyarország történetének legnagyobb sporteseményének nevezik az idei szabadtéri atlétikai világbajnokságot. Fedettpályásat már rendezett hazánk, kétszer is. Először 1989-ben a Budapest Sportcsarnokban, majd 2004-ben a Papp László Arénában.

A mostani lesz viszont az első szabadtéri, amelynek az új Nemzeti Atlétikai Központ ad otthont a Duna keleti partján, a Rákóczi híd és a Budapest Park közelében, a Kopaszi gáttal szemközt. Közel 250 milliárd forintból húzták fel, noha eredetileg 204 milliárd forintba került volna, de aztán újabb és újabb összegekkel toldották meg a beruházás támogatását, amelynek kivitelezője a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV és a Magyar Építő Zrt. alkotta konzorcium.

A stadion 35 ezer férőhelyes, de a vébé után 15 000 főre csökken a kapacitása, az ideiglenes felső szintet ugyanis elbontják. Ezután a magyar atlétika kiemelt versenyhelyszíne és edzőközpontja lesz, de az ígéretek szerint az utánpótlássport fejlesztésében is hangsúlyos szerepet kap, és a közönség számára is megnyílik majd kikapcsolódás és szabadidős sport céljából.

A világbajnokságról írt korábbi cikkünk itt olvasható.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...