Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Hétvégén vidékről rendelnek fel mentésirányítókat Budapestre – többen úgy érzik elérték teljesítőképességük határát

- Advertisement -

Többen felháborodtak és a felmondásukat tervezik, amiért vidékről vezényelnek a fővárosba mentésirányítókat, hogy hétvégén fogadják az ügyeleti hívásokat – tudta meg az RTL Híradó.

Az RTL is beszámolt arról néhány napja, hogy múlt hétvégén többen hiába hívták a 1830-as orvosi ügyeleti számot Pest megyében, miután ott is bevezették az új ügyeletei rendszert. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége szerint nem átvezényléssel kellene megoldani a munkaerőhiányt. A mentőszolgálatnál elmondták, hogy a fővárosba vezénylés egyszeri, és csak 9 vidéki munkatársat érint.

Február elsejétől 100 ezer, Szentendre környéken lakó ember háziorvosi ügyeleti ellátását biztosítják az ottani ügyeleti központból. „Egy orvos jut 100 ezer emberre, mert ide jár a Pomáz, Csobánka, meg az egész banda” – mondta egy dühös férfi.

A ügyeletek mellett a fővárosi és Pest megyei mentésirányítás is túlterhelt, ide is jóval több hívás fut be. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az első ügyeleti hétvégén „a 1830-ra érkező telefonhívások száma többszöröse volt az átlagosnak” előfordult, hogy „egyszerre 30-an hívták tanácsért” az ügyeletet. A hívások fogadását most hétvégén átvezénylésekkel oldja meg a mentőszolgálat.

Egy név nélkül nyilatkozó vidéki mentésirányító elmondta, hogy „Budapestre kell mennünk, hívást fogadni, ügyeleti hívást fogadni és nincs opció, tehát menni kell.” Hozzátette a 24 órás fővárosi szolgálat miatt sokan fel vannak háborodva, és van, aki már a felmondását tervezi.

- Advertisement -
Exit mobile version