Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Karsai Dániel arra kér mindenkit, ne szavazzon a Fideszre az EP-választáson

- Advertisement -

Karsai Dániel a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász szerint Orbán Viktor csak a lényegről nem beszélt évértékelőjén, de egy választási kudarc talán jó irányba fordítaná – írja a Népszava.

Karsai Dániel gyógyíthatatlan ALS betegségben szenved, korábban az eutanázia lehetősége mellett állt ki, de az elmúlt hetek fideszes botrányaival kapcsolatban is megszólalt. Most a miniszterelnök szombati előadására reagált „Poszt mortem XL – Egy szomorú évértékelő” című Facebook-bejegyzésében:

„Sajnos nincs más választásom. Mindenkit arra kell kérnem, hogy a júniusi európai parlamenti választásokon ne szavazzon a Fideszre. Orbán Viktor évértékelője ugyanis gyakorlatilag semmilyen valóban fontos dologról nem szólt. Az eddigieknél erősebb figyelemfelhívásra van szükség” – írta.

Karsainak több hiányérzete is van Orbán beszédével kapcsolatban, posztjában kiemelte:

„A gyermekek védelmét elintézte annyival, hogy módosítják a vonatkozó jogszabályokat. Erről nem értekeznék bővebben, mert nem vagyok a téma szakértője. De azért valahogy rossz érzésem van: nem inkább tenni kéne valamit a gyermekekért jogszabály-alkotás helyett? A köztársasági elnök jogintézménye megmentésre szorul. A kegyelmi jogkör pontosabb definiálására van szükség. De nem egy szakmailag teljesen téves tiltással, hanem a kegyelmi ügyek átgondolt nyilvánossá tételével.”

Szerinte haldoklik a magyar egészségügy, és bár ez az állam felelőssége, Orbán Viktor erre egy szót sem vesztegetett. Hozzátette, hogy az életvégi döntésekhez való jog szintén kimaradt, pedig ennek kérdésnek a lényege az emberi méltóság, ami az alaptörvény szerint is sérthetetlen alapvető jog, így az egész jogrendszer fundamentuma.

„Aki ezt semmibe veszi, és Orbán Viktor sajnos ezt tette, magát az emberhez méltó Magyarország megteremtését tagadja. Úgy gondolom, világnézettől függetlenül ideje felszólítanunk a kormányt, hogy foglalkozzon valós problémáinkkal” – írta.

Karsai Dániel szerint az EP-választással kapcsolatos felhívása kiváló alkalom az egyébként konzervatív, de vele a fentiekben egyetértő honfitársainak, ha nem szavaznak a kormánypártra a közelgő uniós választáson.

Egy választási kudarc önmagában nem buktatja meg Orbán Viktort, nem helyezi hatalomba az ellenzéket, ha valakinek ez nem lenne szimpatikus. De kiváló eszköz lehet a kormánypolitika megfelelő irányba fordításához – fűzte hozzá az immár szélesebb értelemben is közéleti szereplővé előlépett Karsai Dániel.

- Advertisement -
Exit mobile version