Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A leggazdagabb magyarok 675 milliárd forintot mozgattak át vagyonkezelő alapítványokba

- Advertisement -

Aki ma Magyarországon gazdag, annak több lehetősége van a vagyonukat biztonságban, a nyilvánosság előtt rejtve tudni. Ilyennek számítottak a bizalmi vagyonkezelők, majd a magántőkealapok, most pedig a vagyonkezelő alapítványok az új kedvenc.

Az Orbán-kormány intézkedésein is múlik az új irányvonal. A kormány megnyirbálta a bizalmi vagyonkezelők adókedvezményeit, ugyanis hasonlóan a vagyonkezelő alapítványokhoz adómentesen lehetett ki-, bepakolgatni a vagyont.

Az is elvehette a gazdagok kedvét a bizalmi vagyonkezelőktől (amelyeket a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyelete bármikor ellenőrizhetett), hogy az egyik legnagyobb, a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. a jegybank szerint üzletszerűen nyújtott kölcsönöket úgy, hogy nem volt engedélye hitelezői tevékenységre.

A leggazdagabbak úgy gondolhatták, hogy vagyonuk nagyobb biztonságban van valamilyen más formában. Ez pedig a vagyonkezelői alapítvány, melyre csupán egy bírósági bejegyzésre van szükség, némi titoktartásra pedig ez is lehetőséget biztosít. Az ugyan kiderülhet, hogy ki az alapítvány létrehozója, de a kedvezményezette(ke)t nem kell nevesíteni, arról akár a vagyon kiadásakor is dönthet a kuratórium.

A két esemény hatására tavaly nyár közepétől tömegesen kezdtek megjelenni a nyilvántartásban a vagyonkezelői alapítványok.

via 444.hu

- Advertisement -
Exit mobile version