fbpx

FRISS HÍREK

Orbán szerint a brüsszeli bürokraták a történelem szemétdombjára valók

- Advertisement -

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelben, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) Hunyadi János-díjának átadásán mondott beszédében reményét fejezte ki, miszerint Európa életjelet ad, védekezik és hallatja a hangját:

„Régen nem láttam ilyen jó alkalmat arra, hogy a nemzeti konzervatív, szuverenista és keresztény alapokon álló erők az Európai Unióban meghatározóvá váljanak.”

„El fogjuk őket küldeni oda, ahova valók, a történelem szemétdombjára, ahogy a kommunistákat is elzavartuk” – fogalmazott a miniszterelnök. Hangsúlyozta, a liberálisokkal folytatott vitában nem a Soros György-féle birodalom, és nem a brüsszeli bürokraták, hanem a nemzetek fognak győzni. A nyílt társadalom eszménye nem vert gyökeret Közép-Európában.

A Polgári Magyarországért Alapítvány első alkalommal adományozott Hunyadi János-díjat, amit Ryszard Antoni Legutko professzor, lengyel európai parlamenti (EP-) képviselő kapott meg. Orbán szerint a díjazott az Európai Unió működésének vizsgálatakor felfedezte a politikai egyeduralomra való törekvés kritikus jegyeit.

Emellett felhívta a figyelmet a miniszterelnök a méltató beszédében arra, hogy a professzor beazonosította, miszerint a progresszív liberálisok ellenségesek minden másképpen gondolkodóval szemben. Rámutatott, hogy olyanokká váltak, mint a kommunisták, és valódi veszélyt jelentenek a szabadságra, „mert a saját utópikus lázálmaikat próbálják megvalósítani”.

Orbán kifejtette, „mi nem az eszméket, hanem az európai embereket képviseljük” – mondta ezt azzal kapcsolatban, hogy szerinte az Európai Unióban a progresszív liberálisokat nem érdekli az európai ember. Őket csak a saját eszméjük érdeklik. Ha az eszmék megvalósításának az az ára, hogy le kell építeni az európai ipart és a mezőgazdaságot, megteszik. Ha pedig az, hogy illegális migrációval eltörlik Európa kulturális múltját, akkor azt is meg fogják tenni.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté be akarta támadni Magyar Pétert, ehelyett öngólt lőtt

Ryszard Antoni Legutko személyében „nem csak egy nagyszerű koponyát és egy aktív embert köszöntünk, hanem egy bátor embert is, mert az, hogy valaki a ’90-es években a liberalizmusban rejlő önkényuralmi tendenciáról beszélt, nagy bátorságot igényelt. Szeretnénk köszönetet mondani önnek, amiért a munkásságával hozzájárult a magyarok szabadságához is” – tette hozzá Orbán Viktor.

Legutko beszédében többek között kijelentette: a baloldal monopolizálta az Európai Uniót, és politikai nagyvállalattá alakította. „Régiónk országai számára ez a rabszolgaságba vezető út.”

A Hunyadi János-díjat azon kiemelkedő teljesítmények elismerésére hozták létre, amelyek fókuszában az európai nemzetek szabadságának és függetlenségének védelme, valamint a kontinens népeit összekapcsoló egyetemes keresztény kultúra tudatos felvállalása áll.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...