fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Tudj meg mindent a cateringről!

- Advertisement -

A cateringet sok cég, de ma már egyre több magánszemély is igénybe veszi, amikor egy összejövetel alkalmával megvendégeli a munkatársait, vendégeit, jubileumi eseményt, vagy épp karácsonyi partit tart.

Gyakran használt kifejezés, mégis kevesen vannak tisztában a pontos jelentésével, az eredetével, így cikkünkben ezt a témát járjuk körül. A szó maga tömegélelmezést, nagy létszámú étkeztetést jelent, egy külső helyszínre szervezett étel- és italszolgáltatást, de ma már az egyre több vállalatnál alkalmazott irodai bekészítéseket, akár a gyümölcsnapokat, süteménybekészítéseket is értjük alatta. A catering rendelés egyik legkedveltebb platformja az Ordit.hu, ismerd meg, hogyan működik!

Az első catering 

Az első, nagylétszámú étkeztetésre, amikor nem a szervező konyhájából kerültek ki a finomságok, a 18. században Amerikában került sor, amikor is egy, az amerikai függetlenségi háborúban szolgáló brit parancsnok a távozása alkalmából hatalmas bált rendezett. A nagyszámú vendégseregnek finom falatokkal kedveskedett, ami nem kis kihívást jelentett abban az időben.

Ma már ennél lényegesen egyszerűbb a dolga az ezzel foglalkozó cégeknek, mind az ellátás, mind a logisztika területén, de ez azoknak is megkönnyíti a dolgát, akik igénybe vennék ezt a szolgáltatást. A digitális technológia pedig még könnyebbé teszi, hiszen ma már applikáción keresztül, néhány gombnyomásra éttermek tucatjaiból rendelhetünk igényeinknek megfelelően. 

Apró falatok világhódító útja

Hasonló cikkünk:  Már böngészhető a csökkentett kiszerelésű termékek listája

A catering ma már nemcsak szendvicsek, hidegtálak biztosítását jelenti különleges eseményekre, hanem akár az irodai munkát, a hatékonyságot, a munkakedvet növelő munkaadók által biztosított olyan előnyöket is, mint a kávészünet, a gyümölcsnap vagy közös irodai reggeli/ebéd. De a catering keretében teljes körű rendezvényszolgáltatást is rendelhetsz az irodába vagy külső helyszínekre. 

Az ételrendelés kis létszám esetén is ugyanúgy elérhető, akár egy több száz fős konferencia, jubileumi gála, díjátadó vagy fogadás esetén. Testreszabható, a rendezvény tematikájának, stílusának, valamint a meghívottak körének megfelelő ételeket, italokat rendelhetünk, és az sem okoz gondot, ha speciális étrendi igényű vendégeket is ki kell szolgálni. Persze minél nagyobb egy esemény, annál nagyobb körültekintést igényel a catering megszervezése, a vendégek jóllakottságának és elégedettségének kivívása.

Ételrendelés tudatosan

A megfelelő étel- és italadagok kiszámítása nem egyszerű, főleg annak, aki először intézi, így ha nem vagy biztos magadban, érdemes felvenni a kapcsolatot a szolgáltatókat, éttereket összefogó Ordit.hu-val, és a tanácsukat kérni. Így elkerülhető nemcsak az, hogy éhen maradjanak a vendégek, de a felesleges ételpazarlás is. 

A catering egy jól bevált és nagyszerű lehetőség a cégeknek, magánszemélyeknek, hogy a mindennapokban vagy különleges események alkalmával egyszerűen és gyorsan, továbbá változatosan lássák vendégül a számukra fontos személyeket, és ők maguk a vendégek fogadására koncentrálhassanak. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...