fbpx

FRISS HÍREK

Egy rejtély megoldása: ki és miért lesz hálás Gulyás Gergelynek a Magyar Péter jelenség kapcsán, amihez vagy van köze, vagy nincs?

- Advertisement -

Közel két hónap kihagyás után volt ismét kormányinfó csütörtökön, visszatért a munkába gerincműtétje után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is. Az utolsó percekben Gulyás Gergely a Magyar Péter jelenséggel kapcsolatos kérdésre ezt válaszolta:

“Hálásak lesznek nekem, ezt jól jegyezze meg mindenki” – azóta is mindenki próbálja megfejteni, mire is gondolhatott a költő.

Csuhaj Ildikó, az ATV újságírója kérdezte azt, hogy a miniszterelnökkel beszélt-e Gulyás az ügyről, vagy a Magyar Péter-jelenségről, és mivel Gulyásnak évtizedek óta a barátja volt Magyar, vajon a miniszterelnök bizalma változott-e Gulyás irányába.

„Nem láttam jelét ennek” – mondta először Gulyás, majd így folytatta: „Nem szeretnék elemzői pozícióba kerülni, de úgy gondolom, hogy ami most történik, ahhoz nekem nincs közöm. Ha mégis, akkor nagyon hálásak lesznek nekem. Jól jegyezze meg mindenki.”

A dialógus így folytatódott:

– Hálásak?

– Nagyon.

– De miért?

– Mondom még egyszer, ami ebben az esetben történt, ahhoz nekem nincs közöm, de ha mégis van, akkor nagyon hálásak lesznek nekem.

Ezek után mindenki azt kezdte találgatni, hogy Gulyás miniszter talányos megfogalmazásával vajon mire utalhatott Magyar Péter kapcsán.

Hasonló cikkünk:  A református egyház közleményben kéri, hogy tisztelettel beszéljenek róluk

A HVG megkérdezte a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökséget, hogy volnának-e szívesek eloszlatni a ködöt, válaszuk alapján a mondatok a következőt jelentik:

“Magyar Péter közéleti szerepvállalásához semmi közöm nincs. Ezt csak annyiban sajnálom, hogyha lett volna, akkor belátható időn belül a jobboldalon mindenki nagyon hálás lenne nekem.”

Vélhetően Gulyás arra utalt, hogy Magyar Péter politikai szerepvállalása olyan csúfos véget érhet (a baloldali ellenzék legyalulása itt ugyanúgy szóba jöhet, mint az az eshetőség, hogy az egész Magyar-sztori Gulyás jóslata szerint katasztrofális bukással ér véget), amely miatt a jobboldalon hálásak lehetnek annak, aki Magyart a politikai pályán elindította. És mivel Gulyásnak ehhez nincs köze, ezt igazából kicsit még sajnálja is, hiszen később büszke lenne rá.

Azonban ez nem pontosan ugyanúgy hangzik, mint az eredeti mondatok, hiszen teljes egészében egy meg nem valósult feltételes mondattá alakította Gulyás a korábban kétszer is elismételt “ha mégis közöm van hozzá, hálásak lesznek nekem” formulát.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...