fbpx

FRISS HÍREK

Motoros redőnyök: fókuszban kényelem és biztonság

- Advertisement -

Amikor árnyékolásról, hőszigetelésről beszélünk, akkor számos eszköz szóba kerül. Mindegyiknek más és más a funkciója. Gondoljunk csak a rolettákra, zsaluziákra vagy a redőnyökre!

Természetesen mindegyik a komfortérzetünkre is hat, hiszen nyáron a meleget és a túlzott napfényt, télen pedig a hideget zárhatjuk ki velük. De típustól függ, hogy ez melyik eszközzel, milyen mértékben valósítható meg. Ha igazi kényelemre vágyunk, akkor válasszunk motoros megoldást!

Motoros redőnyök előnyeiről

Mielőtt döntenénk egyik vagy másik árnyékoló mellett, érdemes minél több forrásból is információt szerezni róluk. Ha például az extra kényelem prioritás, olvassuk el az Árnyékrendelő.hu motoros redőnyökről szóló ajánlását! Itt sok mindent megtudhatunk ezekről a termékekről: a tulajdonságoktól a beszerelésen át a működésig számtalan lényeges dolog olvasható.

Az is mellettük szól, hogy biztonságos és energiatakarékos eszközök. Mivel jól szabályozható velük a belső hőmérséklet, kevesebbet kell fűteni és hűteni, így még a pénztárcánknak is kedveznek.

Hogyan történik a redőnyök mozgatása?

Az elektromos redőnyök motorral működnek. Létezik úgynevezett kapcsolós és távirányítós megoldás is. Előbbi inkább új építésű otthonokba javasolt, ahol a vezetékek helyének kialakítása még nem jár rongálással. Természetesen régebbi házakban is megvalósítható a kapcsolós technológia, de ott több időt vesz igénybe és jóval költségesebb is.

A távirányítós redőnyök működési elve hasonló a garázskapukéhoz, vagyis rádiótechnológiás módszerről van szó. Előnye, hogy nem kell hozzá vésni és faragni, csak 230 V-os tápfeszültségre van szükség, de napelem és akkumulátor technológia fejlődésének hála már a 230 V is elhagyható, ha túl körülményes az elektromos kiállás kiépítése.

Hasonló cikkünk:  A 80-as években gyártott, használt síneket építenek be a kínai szupervasútba

Távirányítós redőnyök előnyei

Arról már szó esett, hogy könnyebben telepíthető egy távirányítós redőny. De milyen egyéb pozitív tulajdonságai vannak még?

  • Bővíthető újabb redőnymozgató elektronikával, rádiós fényérzékelővel.
  • Ennek az intelligens technológiának köszönhetően akár százalékosan szabályozhatjuk, hogy mennyi fényt engedünk be.
  • Nagy hatótávolsága van, így messzebbről is tudjuk irányítani.

Motorizálás utólag

A hagyományos redőnyök motorizálása sem ördögtől való gondolat. Az alumínium verziókat a legegyszerűbb, de csak arriterezett (elcsúszásgátlóval szerelt) redőnypalást motorizálható biztonságosan. Az elcsúszás ellen nem biztosított redőnylécek a motor tápkábelébe elakadva zárlatot vagy akár tüzet is okozhatnak. Azt is tudni kell, hogy ez a munkafolyamat nagyon időigényes. Szét kell hozzá szerelni a redőnypalástot és a tengelyt, és a kábelezés sem maradhat el.

Ha Ön gyorsan és költséghatékonyan szeretné megoldani az árnyékolást, akkor a távirányítós redőny a legjobb választás. Amennyiben esetleg most építkezik, egyszerűen beépíthető a kapcsolós verzió is. Döntsön amellett, amelyik az Ön számára a legideálisabb!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...