fbpx
20.5 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

Mesterséges intelligenciát használ a világ egyik legnagyobb e-sport csapata

- Advertisement -

A világ egyik legismertebb e-sport organizációja, a Team Liquid mesterséges intelligenciát használ arra, hogy maximalizálja csapata győzelmi esélyeit a mérkőzések előtt. Az innováció lehetővé teszi, hogy az ellenfelek eddigi és jövőbeli lépéseit is vizsgálja, valamint mérkőzéseiket utólag is könnyebben elemezhetik tudtuk meg a SAP Hungary közleményéből.

A Team Liquid impozáns jelenléttel bír az e-sport világában, több mint 160 profi játékossal, akik több mint 15 különböző játékban versenyeznek, és több mint 10 millió követővel rendelkeznek különböző közösségi média platformokon. Több mint 75 kiemelt eseményt nyerve elmondható, hogy a Team Liquid az egyik legsikeresebb szervezet a versenyjátékok világában.

A legmagasabb nézettségű és legszélesebb rajongótáborral rendelkező játékban, a Leauge of Legends-ben ahol nemrég megnyerték a 2024-es Championship Series-t használják ki a mesterséges intelligencia adta előnyöket. A játékban a csapatok meccs előtti selejtezőkön, úgynevezett „draftokon” felváltva választják ki a legerősebb 5-5 karakterüket, amiből összesen 166 elérhető. Ez egy igen komplikált feladat a csapatok edzőinek és elemzőinek, ugyanis rengeteg dolgot kell figyelembe venniük a draftok során: a kéthetente megjelenő frissítéseket, az ellenfél stratégiáját, korábbi mérkőzéseket és a saját játékosaik képességeit.

Az e-sport csapatoknak csak egy hét áll rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a játékra és összegyűjtsék az ellenfél kedvenc karakterválasztásairól, erősségeiről és gyengeségeiről szóló információkat.

Fotó: SAP

Ezt az igen sokrétű és nehéz felkészülést segíti a Team Liquid csapatánál az SAP Business Technology Platform, méghozzá egy intelligens draft bot alkalmazással, amely vizualizálja az előrejelzéseket, és biztosítja számukra az aktuális győzelmi valószínűséget minden választás után. Az AI draft bot segítségével a Team Liquid másodpercek alatt készülhet fel draft helyzetekre bármely professzionális csapattal szemben. Az edzők és játékosok élvezhetik a „mi lenne, ha” elemzések lehetőségét, és értékes ismereteket nyerhetnek az adatokból új stratégiák szimulálásához.

Nem csak hatékonysági javulás, hanem időmegtakarítás is kimutatható a korábbi manuális elemzésekhez képest: a Team Liquid körülbelül 10 000 órát takarít meg évente az SAP megoldásaival.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...