fbpx
17.6 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

Az örökletes hajhullás kezelésében élre tör a lézer energiája

- Advertisement -

Sajnos a genetika sokszor csúnyán elbánik velünk, így nem ritka, hogy külső megjelenésünket is befolyásoló állapotot öröklünk. Ilyen például a hajhullás, melynek egyes változatai a génekből adódnak, így túl sok ráhatásunk nincs a kialakulására.

Az androgén alopecia többek között egyike azon örökletes betegségeknek, melyek miatt már fiatal korban megkezdődhet a hajhullás folyamata. Az utóbbi évek innovatív fejlesztéseinek köszönhetően már lehetőségünk nyílik a hajvesztés hatásos kezelésére. A Denza lézeres hajterápiája visszaadja a reményt a betegek számára. Az orvosi lézer és a mesterséges intelligencia által felállított diagnózis tökéletes kombinációja, hogy lassítsuk a folyamatot. A kezelés menetét és a férfias hajhullást vizsgáljuk cikkünkben.

Milyen gyakori a betegség?

A híradásokból kiderül, hogy Magyarországon az örökletes androgén alopeciában szenvedők száma becslések szerint a felnőtt férfiak 30-50%-át érinti, míg a nők esetében ez a szám 10-15% körül mozog. Ez azt jelenti, hogy több százezer ember tapasztalhatja a hajhullás ezen típusát hazánkban.

Az örökletes hajhullás a leggyakoribb típusú hajvesztésnek mondható. A férfiaknál gyakran „férfias típusú kopaszodásként” ismert, és jellemzően a homlok feletti hajvonal visszahúzódásával és a fejtetőn fokozatosan ritkuló hajjal kezdődik. Nőknél a haj elvékonyodása inkább egyenletesen, a fejtető közepén jelentkezik. 

Mi okozza?

Az androgén alopecia kialakulásának oka az androgén hormonokra való genetikai érzékenység, amely a hajtüszők zsugorodását eredményezi, így azok nem képesek egészséges, vastag szálakat termelni. Bár az állapot nem gyógyítható, számos kezelés létezik, amelyek lassíthatják a hajhullást, vagy serkenthetik a haj újranövését. Ilyen a lézeres hajstimuláció is, mely beavatkozás fájdalommentes, és a harmadik kezelést követően látványos eredményeket kínál.

Hasonló cikkünk:  Osimhen elhagyja a Napolit: váratlan fordulat a nigériai csatár pályafutásában

A terápia csökkentheti a hajhullást, sőt egyes esetekben hozzájárulhat a hajszálak megvastagodásához és újranövekedéséhez. Bár önmagában nem minden esetben nyújt teljes megoldást, más kezelésekkel kombinálva növeli a hajsűrűséget, az androgén-telogén arányt.

Miért a lézeres hajkezelés?

A lézeres hajterápia, más néven alacsony szintű lézer terápia (LLLT), egy nem invazív eljárás, amely segíthet az androgén alopecia kezelésében. A beavatkozás előtt AI segítségével készítenek diagnózist a hajhullás okainak feltárása és a fejbőr állapotának meghatározása céljából. 

Először mindig a tisztítás folyamatával kezdődik a folyamat, amely során a hajhagymák kivezető nyílásaiból távolítják el a faggyú- és keratinlerakódást. Ezzel utat engednek az új hajszálaknak, melyeket aztán a lézerrel stimulálnak. 

A lézerfény alacsony energiával hatol a fejbőrbe, serkentve a hajtüszők működését és fokozva ezzel a vérkeringést. Ez a megnövekedett véráramlás több oxigént és tápanyagot juttat a hajtüszőkbe, ami elősegíti azok regenerálódását és erősíti a hajszálakat. 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...