fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

Így válasszunk elektromos borotvát!

- Advertisement -

Napról napra egyre népszerűbbnek számítanak a barber szalonok, ahol amellett, hogy formára nyírják a frizurádat, akár trendi szakállat is varázsolhatnak. Akadnak azonban olyan helyzetek, amikor időhiány miatt magadnak kell elvégezni az arcszőrzet karbantartását, amit egy szakállvágó borotvával tehetsz meg a legkönnyebben. 

Az elektromos borotvák fajtái

Ha Te is tervezel beszerezni egy új szakállvágó készüléket, érdemes alaposan szétnézni a piacon, hiszen már rengeteg jobbnál jobb gép elérhető, amivel pofonegyszerű lesz a borotválkozás. 

A Joli Fodrászkellék Ragnar termékei között rengeteg jó minőségű barber készüléket találhatsz, amelyek akár hosszú éveken keresztül társaid lehetnek borostád vagy szakállad igazításához. 

Alapvetően két fő csoportba sorolhatóak ezek a gépek: a rezgőkéses, illetve a körkéses verzió közül tud választani a célközönség. Azt, hogy kinek melyik típus lehet az ideális választás, több tényező is befolyásolja. Érzékeny bőrrel rendelkezőknek ajánlott például a rezgőkéses változatok használata, mivel ezekkel kisebb az esély a kipirosodásra, kipattogásra. 

A körkéses verzió azonban jobban működhet azoknál, akik erős, dús arcszőrzettel lettek megáldva. Elérhetőek még olyan multifunkcionális gépek is, amelyekkel nemcsak szakállunkat, de akár hajunkat is karbantarthatjuk. Fontos azonban számolni vele, hogy ezek a készülékek nem végeznek olyan alapos munkát, mint a fent felsorolt társaik, így valószínűleg gyakrabban kell majd borotválkoznunk, ha ilyen változatot választunk. 

Hasonló cikkünk:  Mitől lesz tökéletes egy húsipari termék csomagolása?

Az akkumulátor típusa

Az egyik legfontosabb dolog, amit a vásárlás előtt ellenőriznünk kell, az az akkumulátor típusa, illetve kapacitása. Az olcsóbb, kedvezőbb árú gépekre például kifejezetten jellemző, hogy a hálózatról nem üzemeltethetőek, ezért meg kell várni, amíg teljesen feltöltenek, mielőtt használjuk őket. 

Ez nagy hátrány lehet abban az esetben, ha a szakállvágás megkezdésekor nincs az eszköz teljesen feltöltve, és esetleg félúton arra leszünk figyelmesek, hogy lemerült a gép. Ilyenkor nincs más lehetőség, mint újra feltenni töltőre a készüléket, és megvárni, amíg az újra használható lesz – ez viszont időhiány esetén igen kellemetlen lehet. 

Érdemes tehát olyan borotva mellett dönteni, ami nagy kapacitású, illetve rendelkezik gyorstöltés funkcióval, ami akár már pár perc töltés után újra működőképessé teszi a gépet. 

Tisztítás

A hosszú távú, zavartalan működést nemcsak a jó minőségű készülék kiválasztásával, de a megfelelő karbantartással is biztosíthatjuk. Ehhez kulcsfontosságú, hogy egy könnyen tisztítható készüléket vásároljunk, ami szétszedhető, egyszerűen mosható. 

Azok, akik szeretnék kimaxolni a higiéniát, akár egy tisztítóállványt is beszerezhetnek, ami nem csak tölti, de fertőtleníti is a borotvát. 

Egy elektromos borotva nagyban megkönnyíti majd a szakállápolási rutinodat, érdemes viszont rászánni az időt a megfelelő készülék kiválasztására. 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...