fbpx

FRISS HÍREK

Nem szűnnek a parkolási anomáliák a megyei kórháznál

- Advertisement -

Ma reggel lezárták a külső parkolót a megyei kórháznál, megkezdődik egy új parkolóház kialakítása a Ver-Bau Kft. kivitelezésében.

Mint az a helyszínrajzon is látszik, a Nyíri út felé eső külső területről van szó, amely általában dugig szokott lenni. Ezt zárták le a mai naptól.

Ugyan a helyszíni rajzon  zölddel jelölt területeken parkolókat alakított ki a beruházó, de az egyik a kerítésen belül van, tehát használatára a kórház területén belül eddig is érvényes szabályok vonatkoznak majd, azaz nem díjmentes, csak az első 30 percben. A másik, nagyobb parkoló már ingyenes ugyan, de kb. 500-600 méterre van a legközelebbi bejárattól, ami az idős és beteg emberek számára már megterhelő távolságra lehet.

A Csabay Géza körúti parkoló bejárata ma délben

Ma reggeli fotónk jól szemlélteti, hogy már megszaporodtak a környéken a zöldfelületen parkoló gépjárművek, sokan nem tudják, hogyan oldják meg a parkolást.

Hasonló cikkünk:  Bemutatta önkormányzati választási programját a Szövetség a Hírös Városért Egyesület

A környéken élőket már régóta bosszantja, hogy nem tudnak saját házaik előtt parkolni, vagy egyáltalán elindulni a munkába, mert rájuk álltak. Ezt korábban már Király József önkormányzati képviselő is többször közgyűlés elé vitte. A mostani helyzetről is interpellációt nyújtott be:

A szabálytalanul, a zöldfelületen parkolókkal kapcsolatban kerestük a Kecskeméti Városrendészetet. Válaszukban az áll, hogy a kivitelezőt kérték, hogy a Csabay Géza körúton kialakított új parkolót jól láthatóan jelezzék és írják ki, hogy nem fizetős. A Nyíri úton is nagy táblával, vagy molinóval jelezzék, hogy hol található az új parkolórész. Hozzátették, hogy toleránsan próbálják kezelni a helyzetet, de aki a Nyíri úton a gyalogos- és kerékpáros úton keresztül felhajt a zöldfelületre, és ott várakozik, azzal szemben intézkedni fognak.

A fejleményekről mi is beszámolunk majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...