fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. május 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Tönkrement a férfi élete a lottóötös megnyerését követően

- Advertisement -

A „Lottós Kis Szabóként” ismert Szabó István 18 éves sem volt, amikor megnyerte a főnyereményt. Ez azonban inkább átok volt számára, alkoholista lett, többször megjárta a börtönt.

Szabó István 1959-ben nyert 1 millió 240 ezer forintot, ami akkor hatalmas pénz volt. Az első dolog, amit vett, egy közel 20 ezer forintos Pannónia motor volt. „Az volt a lényeg, hogy csicsás legyen” – mesélte el a delmagyar.hu-nak a ma egy kiskunmajsai nyugdíjasotthonban élő 78 éves férfi.

A pénz többi részét apránként, „három-négy-öt kötegenként” hordta ki a takarékból, sokszor eltűnt napokra, kocsmákban, bárokban szórta el. Egyre jobban belemerült az alkoholizmusba.

Két évig volt elég a pénz, utána jött a nyomor. 1962 nyarán totál részegen egy utassal lesodródott az útról. Agyrázkódása volt, másfél napig nem tért magához, a fogsorát elvesztette.

„Kaptam hat hónap felfüggesztettet élet és testi épség veszélyeztetése miatt, és elvették a jogosítványomat 3 évre. Ekkor múltam 21. A jogosítványt gyorsan visszakaptam, mert jó kapcsolatom volt az akkori rendőrkapitánnyal, egy ügyvéd volt az összekötőm. Nem kis pénzeket fizettem ki nekik.”

Hasonló cikkünk:  25 pontban foglalta össze az orvosi kamara, mi a gond az új ügyeletei rendszerrel

Tovább folytatta az ivászatot, és időnként az ittas vezetést, többször is elvették a jogosítványát. A helyi rendőröket ismerte, fizetett nekik, végül a szegediek fogták meg ittas vezetés miatt, amiért két hónapot kapott. „Hét hónapra ítéltek a korábbi felfüggesztettel összevonva. Ekkor léptem át először a Csillag börtön kapuját, de példás magaviseletem miatt a büntetés egyharmadának letöltése után szabadultam.”

Ezután – mint mondja – egyre mélyebbre süllyedt. Mindent elkövetett, hogy pénzt szerezzen italra. „Az első szabadulásomat követte még tizenkettő, mind vagyon elleni bűncselekmény volt: loptam, csaltam, sikkasztottam.”

Összesen 24 év, 4 hónap, 20 napot töltött börtönben. A 90-es évek elején megtért, jó útra tért.

1992. március 6-án szabadult utoljára, 1999. december 28-án tette le a poharat végleg.

Mint mondja, számára átok volt a lottónyeremény.

A sok pénz is, amiért nem dolgoztunk meg, lehet méreg, akárcsak az alkohol.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...