fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Budapesten elmarad a légi parádé és a tűzijátékról is döntenek a leromló időjárás miatt

- Advertisement -

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a hétvégére várható kedvezőtlen időjárás miatt ma ismét ülésezett és döntéseket hozott, közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

A mai, pénteki délutáni-esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés.

Holnap, augusztus 20-án a reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják.

A holnap 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.

Az operatív törzs a holnap napközben várható időjárás fényében arról is döntött, hogy a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi – azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Hasonló cikkünk:  „Már többször megbeszéltük, hogy mik azok a hegek anya hasán” - április a császármetszéshez kapcsolódó informálódás hónapja

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a holnap 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

via MTI/24.hu

De mi a helyzet a Hírös Héttel?

Miután éppen ma írtuk meg, még a fenti hír előtt, hogy elromlik az időjárás, és ez a fesztiválozóknak nem jó hír, kérdéseinket elküldtük a Hírös Hét szervezőinek. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy számolnak-e a rosszabb időjárással, és ezért lesz-e bármilyen korlátozás/változás a programban. Amennyiben válaszolnak, megírjuk.

FRISSÍTÉS

Cikkünk után nem sokkal elértük a főszervezőt, aki elmondta, hogy azt a programot, amit az időjárás veszélyeztet, nem viszik fedett helyre, hanem elmarad.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...