fbpx

FRISS HÍREK

Ötödik születésnapját ünnepli a KecsUP független sajtópartnere, a Debreciner

- Advertisement -

Június 26-án, szerdán lesz kereken 5 éves a Debreciner, a Független Helyi Lapok Közösségének (FÜLKE) tagja. A debreceni hírportál a születésnapra 17 órától színes programot rendez – mindenkit szeretettel várnak, aki olvassa, kedveli őket és fontosnak tartja újságuk létezését.

KecsUP.hu 2020-ban tíz másik vidéki független hírportállal (Nyugat.huEnyugat.huSzegederVeszprémkukacSzabad PécsSzol24Borsod24KecsUPSzabolcs24Debreciner) összefogva létrehozta a Független Helyi Lapok Közösségét, azaz a FÜLKE-t. Hiszünk abban, hogy Magyarország vidéki városai sokkal színesebbek kulturálisan, társadalmilag és világnézetileg, mint ahogyan azt az országosan és helyben központosított tartalomgyártás az olvasóik elé tárja.

ELTÖKÉLT CÉLUNK HELYBEN – A TÚLSÚLYBAN LÉVŐ ÁLLAMI ÉS ÖNKORMÁNYZATI MÉDIAJELENLÉT ELLENÉRE IS – MINÉL SZÉLESEBB TERET KIHARCOLNI AZ OBJEKTÍV SAJTÓNAK ÉS A NYILVÁNOSSÁG SZABADSÁGÁNAK.

A FÜLKE partnerlapok nem formális keretek között, lazán, de meghatározott célok és elvek szerint működnek együtt. Rendszeres találkozókat szervezünk, hetente közös vidéki lapszemlét készítünk, szorgalmazzuk az azonos közéleti témák egybehangolt, de önálló feldolgozását, továbbá szakmai fórumainkon megosztjuk egymással a jó gyakorlatokat, és keressük a közös pályázati lehetőségeket is.

Hasonló cikkünk:  Ezt beszélik – lapszemle a független vidéki média legérdekesebb heti írásaiból

A Debreciner – amely jelenleg 53 ezer követővel rendelkezik Facebookon – eseményét izgalmas programok színesítik majd szokásos helyükön Debrecenben, a Baross16-ban: lesz kerekasztal-beszélgetés, merch árusítás, tombolahúzás, kvíz, torta és a stílusosság kedvéért debreceni páros kolbász is.

Az esemény egy nyilvános, könnyed beszélgetéssel kezdődik majd, ahol a Kecsupot is képviselik kollégáink, mellettük pedig a Borsod24 és a Szol24 munkatársai is megszólalnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...