fbpx
2.1 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

Több változás is szerepel a kormány őszi adócsomagjában

- Advertisement -

Az elkövetkező egy hétben bárki véleményezheti a kormány honlapjára feltöltött szokásos őszi adócsomagot, amiben több adózási szabály megváltoztatását javasolják.

Szó van az adócsomagban a családi adókedvezményről, amivel 2026-tól egy gyerek esetén 20 ezer forintra, két gyerek esetén összesen 80 ezer forintra, három gyerek esetén összesen 198 ezer forintra emelkedne az adókedvezmény összege.

Változna az extraprofitadó szabályai is, a jelenlegi 50 ezer forintig illetékmentes banki tranzakciók határát 20 ezer forintra viszik le. A szociális hozzájárulási adó könnyítését megszüntetnék, eddig a foglalkoztatás első évében a munkavállalónak járó kedvezmény a bruttó munkabérre vonatkozott, amely a minimálbér száz százaléka, míg a foglalkoztatás következő hat hónapjában a minimálbér 50 százalékának megfelelő kedvezményt jelentett.

Több, a NAV-ra vonatkozó szabályt is megváltoztatna a Pénzügyminisztérium, például új feladatokat kapna a közúti áruszállítás ellenőrzése és a fémkereskedelem területén. Továbbá az egymilliárd forintot meghaladó fizetési kedvezmények esetében mostantól a Fellebbviteli Igazgatóság helyett a központi irányítás járna el felettes szervként.

Hasonló cikkünk:  Kövér: a Fidesz kormányzat elmúlt tíz éve a legnagyobb sikereket hozta a magyar történelemben

Jövő évtől a mezőgazdasági termelők bizonyos feltételek teljesülése esetén visszaigényelhetik az általuk használt dízelre kivetett adó 90-90,5 százalékát, ha azt mezőgazdasági tevékenységre, erdőgazdálkodásra vagy halgazdálkodásra használják.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...