fbpx

FRISS HÍREK

A Margit híd a kata-törvény ellen tüntetőké lett hétfő reggelre

- Advertisement -

Újabb tüntetés szerveződött a kata-törvény és a rezsicsökkentés-csökkentés ellen Budapesten. A Margit hídnál kezdődött a demonstráció hétfőn reggel 7 órakor. Először egy-egy sávot foglaltak el, majd az egész hidat blokád alá helyezték. Több hírportál is élőben közvetít a megmozdulásról, alább a 444 és a HVG tudósításából szemlézünk.

A tüntetést a budapesti futárok kezdeményezték. Követelésüket három pontban foglalták össze:

  • tolják el a KATA módosításának bevezetését januárra,
  • tervezzék újra a KATA módosítást,
  • tervezzék újra a „rezsicsökkentés-csökkentést”.

Többen is felszólaltak eddig, akiknél visszatérő téma az augusztus 20-ai tűzijáték. Elhangzott: ezt lehetne másra is költeni, például a tanárok, egészségügyi dolgozók béremelésére. Mint a felszólaló mondta:

„ehelyett vágjuk az arcot Európa felé, hogy itt mindenkinek olyan jó dolga van, hogy a kontinens legnagyobb tűzijátékát szervezzük.”

A szónokok a kata eltörlésének módját és a konzultáció hiányát is kifogásolják. A rezsicsökkentést kampányhazugságnak nevezték. Bárkiből lehet felszólaló, aki elkéri a megafont. Szlogenként kiabálják, hogy „ez lesz minden nap”.

Hasonló cikkünk:  Nyomoznak a milliárdos Covid-gyorstesztek beszerzésére szerződött, majd felszívódott cégek ügyében

Szóba kerültek a rezsicsökkentés megnyírbálása utáni csekkek is. „Ha megjönnek a csekkek, polgárháború lesz” – mondja az egyik felszólaló, mire a tömegben valaki már az Andrássy út „felgyújtását” is felveti.

Az egyik felszólaló a családvédelmet is felemlegette, miszerint ez lenne a családvédelmi politika? „Eddig arról volt szó, hogy megvédjük a magyar családokat, erre kiveszik alóluk a megélhetést.” Nem is a kata rendszerének átgondolásával, módosításával volt a felszólalónak főleg gondja, hanem „a módszerrel”, hogy adóév közepén teszik ezt, amikor a könyvelők is nyaralnak.

Elhangzott egy ismerős szlogen is: „ha mindenki csak egy embert hozna a tüntetésre magával, aki kételkedik, már meglennénk”. Van, aki szolidaritásból van itt, nem katás, de elkérte magát a főnökétől tüntetni. A főnök azzal enngedte el: „küldd el őket az anyjukba”.

Kövesse a hírportálokat a friss információkért!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...