fbpx
11.1 C
Kecskemét
2024. október 22., kedd

FRISS HÍREK

Munkanapon, délután háromkor tartják a közmeghallgatást

- Advertisement -

November 21-én, csütörtökön 15 órától közmeghallgatást tartanak a Városháza dísztermében, várják az érdeklődő kecskeméti polgárokat, a helyi szervezetek képviselőit és a helyi közügyeket érintő kérdéseiket és javaslataikat. Kérdés, hétköznap kora délután ki ér rá? Bár online is be lehet majd jelentkezni.

Az önkormányzat honlapján közzétett hirdetmény szerint a kérdést és javaslatot a közmeghallgatás időpontja előtt legalább három nappal írásban kell a jegyzőhöz benyújtani. A beadványnak tartalmaznia kell a benyújtó nevét és lakcímét, helyben érdekelt szervezet esetén a székhelyét és a képviselő nevét, valamint a kérdés vagy javaslat rövid összefoglalását.

A jegyző a benyújtott kérdést és javaslatot megvizsgálja, megfelel-e a jogszabályi rendelkezéseknek. Ha nem, akkor a közgyűlés SZMSZ-e szerint nem lehet a közmeghallgatáson ismertetni.

A meg nem válaszolt kérdést és javaslatot az illetékes tisztségviselőnek viszont 15 napon belül kell írásban megválaszolnia a kérdezőnek.

Hasonló cikkünk:  Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Az önkormányzati törvény szerint a közmeghallgatáson nem szükséges a személyes jelenlét, online is be lehet jelentkezni.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a közgyűlés októberben megszavazott új szervezeti és működési szabályzata megemelte a közmeghallgatások számát: az utóbbi években csak évi legalább egy volt kötelező, mostantól évente minimum kettő lesz, mert – mint azt a polgármester megindokolta – „igény mutatkozik arra, hogy a lakosok közvetlenül is elmondhassák a közgyűlének a helyi közügyekkel kapcsolatos tapasztalataikat”.

Korábbi cikkünk a témában:

Kevés kérdező, kevés képviselő – kiüresedett a közmeghallgatás

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem tud mit kezdeni a polgármesteri hivatal a sok vendégmunkást elszállásoló házakkal, lakásokkal

Nem ellenőrizheti a jegyző azokat az ingatlanokat, ahol tartósan (vendég)munkásokat szállásolnak el bérleti szerződés alapján, mivel ezek a házak,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...