fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Semjén köz nélküli közmeghallgatásokat szeretne

- Advertisement -

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes „Az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről” címmel nyújtott be egy 58 oldalas törvényjavaslatot, ami többek közt úgy módosítaná az atomenergiáról szóló törvényt, hogy a közmeghallgatásokat a jövőben személyes megjelenés nélkül is meg lehetne tartani.

„A közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül, honlapon való közzététel útján is megtartható. A közzététel tartalmazza az észrevételek, kérdések feltevésének módját és azt a határidőt, amelyen belül az érintettek észrevételeket és kérdéseket tehetnek fel” – szól a benyújtott szöveg.

Semjén a nukleáris mellett hasonlóan módosítana más építésügyről rendelkező jogszabályokat is. A törvénymódosítás előzménye, hogy nyár elején üzenetrögzítőn tartottak közmeghallgatást a gödi akkumulátorgyár bővítéséről.

Semjén azzal indokolja a köz nélküli közmeghallgatásokat, hogy az online keretek között tartott meghallgatáson a résztvevők száma és köre korlátlan módon kiterjeszthető, a nyilvánosság köre bővülhet.

Hasonló cikkünk:  Nem várható drágulás karácsonykor a fenyőfa és halpiacon

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...