fbpx

FRISS HÍREK

Semjén köz nélküli közmeghallgatásokat szeretne

- Advertisement -

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes „Az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről” címmel nyújtott be egy 58 oldalas törvényjavaslatot, ami többek közt úgy módosítaná az atomenergiáról szóló törvényt, hogy a közmeghallgatásokat a jövőben személyes megjelenés nélkül is meg lehetne tartani.

„A közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül, honlapon való közzététel útján is megtartható. A közzététel tartalmazza az észrevételek, kérdések feltevésének módját és azt a határidőt, amelyen belül az érintettek észrevételeket és kérdéseket tehetnek fel” – szól a benyújtott szöveg.

Semjén a nukleáris mellett hasonlóan módosítana más építésügyről rendelkező jogszabályokat is. A törvénymódosítás előzménye, hogy nyár elején üzenetrögzítőn tartottak közmeghallgatást a gödi akkumulátorgyár bővítéséről.

Semjén azzal indokolja a köz nélküli közmeghallgatásokat, hogy az online keretek között tartott meghallgatáson a résztvevők száma és köre korlátlan módon kiterjeszthető, a nyilvánosság köre bővülhet.

Hasonló cikkünk:  Totális ellenőrzés alá vonnák a kultúrát, a kormány szerint csak az átláthatóság a cél

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...