fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

MSZP: Legyen európai minimálnyugdíj, minimálbér és minimum családi pótlék!

- Advertisement -

Az MSZP sajtótájékoztatóját Dobos József városi elnök nyitotta meg. Azzal kezdte, hogy köszöni a sok támogató ajánlást és a biztatásokat. Szükség van ezekre, hiszen itt az uniós választás, nagy feladat előtt áll a párt – mondta.

Utána Király József megyei elnök vette át a szót, aki szerint, ha bár a rendszerváltás egyik igénye az volt, hogy Magyarország csatlakozzon Európához, a minket odaszorító kötelet Orbán Viktor és a Fidesz kezdi eloldozni. Nem szabad ezt hagyni, és ez az uniós választás arról szól az MSZP-nek a Párbeszéddel együtt, hogy ezt megakadályozza.

Az MSZP országos elnöke azzal vette át a szót, hogy nem véletlenül a Szent István szobor mellett állítottak sátrat. Tóth Bertalan szerint ő volt az első király, aki egyértelműen kijelölte Magyarország irányát, és ez Nyugat-Európa. Az Ady által megírt kompország azóta hol ide, hol oda sodródik, de az MSZP számára egyértelműen Nyugat-Európa partjainál a helye. Az MSZP szerint ez az a közösség, ahol az együttműködés és a szolidaritás fontosabb, mint az állandó harc és a veszekedés.

A mikrofonok előtt: Tóth Bertalan pártelnök

A pártelnök szerint a magyar embereknek is az az érdekük, hogy egy erős Európában találják meg életútjukat. A magyar emberek nem többet szeretnének dolgozni, nem rabszolgatörvényt akarnak, hanem több bért, és főleg azt, hogy ezt a rendes munkaidőben kereshessék meg, ne túlórákkal. A magyar nyugdíjasok pedig békés éveket szeretnének, e helyett 1 millió nyugdíjas él szegénységben. Emiatt az MSZP 95 ezer forintos európai minimálnyugdíjért és 240 ezer forintos minimálbérért küzd. Továbbá azért akarnak 48 ezer forintos minimum családi pótlékot, mert Magyarországon különbséget tesznek gyerekek között annak függvényében, hogy szüleik házastársak, élettársi kapcsolatban élnek vagy elváltak. Ezért nem mindenki fér hozzá a támogatásokhoz.

Hasonló cikkünk:  Mire jó egy endoszkópos kamera?
Dobos József beszélget

Az MSZP ezen programja arról szól, hogy Európa ne a multikról, ne a szélsőséges, populista erőkről szóljon, hanem az emberekről, a szolidaritásról és az együttműködésről. Ezt képviseli majd az MSZP-Párbeszéd szövetség, amelyben fontos szerepet kap Jávor Benedek, aki környezetvédelmi kategóriában az év EP képviselője lett – tette hozzá Tóth Bertalan. Fontos döntések előtt áll az Európai Parlament, például szavaz az új költségvetésről, akkor, amikor a kormánypárt kisodródik európai pártcsaládjából és Európából is. A piros-zöld szövetség azon lesz, hogy az európai forrásokhoz hozzáférjenek a jövőben is a magyar emberek, de nem szeretnék, ha ennek nagy részét a Fideszhez közel álló háttéremberek ellopják. Ebben játszhat fontos szerepet az Európai Ügyészséghez való csatlakozás – fejezte be beszédét Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

Király József beszélget

Az MSZP-s sajtótájékoztató utcafórumba csapott át, amely során például a párt elnökével is bárki beszélgethetett.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...