A “hitelesség érdekében” kamuzott egyet az állami hírügynökség

0
forrás: www.georgeherald.com

És persze szemtelenkedett egyet ( sokadjára ) a Fidesz. A kolozsvaros.com hívta fel a figyelmet, hogy a DK listavezetőjének majálisi beszédére reagálva a Fidesz közleményt adott ki, amely szerint Dobrev Klára “Gyurcsányné” több 100 millió forintot kapott Brüsszeltől. Az MTI ( az állami hírügynökség ) szerkesztőségében hiba csúszott a gépezetbe, mert először tisztességesen használták Gyurcsány Ferenc feleségének a nevét, de talán rájuk pirítottak, hogy azért ez így nincs rendjén. Hiszen a Fidesz következetesen Gyurcsánynéként említi a DK EP-listájának vezetőjét. Kb. 20 perc múlva kiadtak egy javítást, amelyben leszögezték, hogy nem Dobrev Kláráról van szó, hanem Gyurcsánynéról. Ezt írják:

Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy

a hitelesség érdekében

a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon! 

És ez talán az eredeti történetnél is pimaszabb. Írni valami irdatlan hülyeséget a hitelességre hivatkozva. Mert ez így ebben formában két okból is hazugság. Egyrészt azért, mert Gyurcsány Ferenc felesége nem Gyurcsány Ferencné és nem Gyurcsányné Dobrev Klára. Hanem Dobrev Klára. Gyurcsányné nem más mint a DK elnökének édesanyja, neki pedig nem utalgat Brüsszel 100 milliókat.

Hasonló cikkünk  A Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából?

Persze ne legyünk naivak. Bár így ebben a formában valójában az idős és beteg édesanyát sározzák, az igazi cél az, hogy összemossák Dobrev Klárát Gyurcsány Ferenccel, hátha a felmérések szerinti legnépszerűbb listavezetőt meg lehet koptatni egy kicsit. És ehhez még nevekkel is gúnyolódnak, ha kell. Hivatalos közleményekben. Az MTI-ben pedig, ahol amúgy nagyon érzékenyek, ha Fidesz ( vagy Orbán család ) közeli emberekről szóló közleményeket akarnak ellenzéki pártok megjelentetni, senki nem jelentkezett, hogy ez már nem fér bele.

Amúgy itt a példa, mennyire következetes fideszes húzásról van szó. Képkivágás a Fidesz honlapjáról.

forrás: fidesz.hu

A média kormányzati letarolásának legelején az MTI úgy döntött, hogy ingyenessé teszi híreit. Persze ennek nagyon örültek városi rádiók, újságok, kisebb sajtótermékek. Fel is használják szorgalmasan ezeket a híreket. Ha pedig ott fent gondosan megszerkesztik ezeket a blokkokat, akkor könnyen biztosítható, hogy az jusson el a közvéleményhez, ami kedves a kormánynak. Ezért van az, hogy ha hírek környékén kapcsolgat az autóban a rádióadók között, ugyanazt hallja mindenhol. Győzelmi jelentések sorát, sorosozó, migránsozó híráradatot.