Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Suzuki-gyár kapujához láncolta magát az MSZP alelnöke

- Advertisement -

Komjáthi Imre így tiltakozik a magyar dolgozók rabszolgasorban tartása ellen. Szerinte a kormány asszisztál a munkások kizsákmányolásához.

Láncokkal rögzítette magát az esztergomi Suzuki-gyár kapujához az MSZP-alelnök: Komjáthi Imre a kilóra eladott munkavállalók védelmében tart tiltakozó performanszot, és addig nem is menne el, amíg egy döntéshozó nem tárgyal vele.

A szocialista politikus konkrét ügy kapcsán demonstrál, a Suzuki ugyanis kirúgta azt a 14 éve a cégnél dolgozó, kétgyerekes családapát, aki jobb híján a gyár előtti parkolóban alapította meg a Vasas helyi alapszervezetét – mint a Népszava korábban megírta, a férfit azonnali hatállyal, munkája minőségére hivatkozva bocsátották el. Komjáthi ugyanakkor hangsúlyozta, nem csak a vállalatról szól az akciója, hanem az egész rendszerről: „A magyar kormány kilóra eladja a munkavállalókat, kiszolgáltatja őket a nagytőkének és elfojtja a szakszervezetek törekvéseit.”

Szerinte a suzukis eset kapcsán azért sem szabad szó nélkül elmenni, mert az élő példa lenne minden nagyvállalatnak, hogy következmények nélkül sanyargathatják a magyar dolgozókat. Komjáthi arról is beszélt, hogy a Suzuki szerinte más szabályokat is megsértett: hőségriadó idején szabálytalanul foglalkoztatták a munkavállalókat, több mint 33 fokos csarnokban nem biztosították nekik a pihenőidőt és a tiszta ivóvizet.

Ráadásul, jogsértően nem engedték be gyártelepükre a Vasas- szakszervezet alelnökét sem, aki a helyi szervezeti tagokkal akart egyeztetni.
Az akciót Török Zsolt (MSZP) filmezte aktivistaként, s közben arról beszélt, hogy harcolni kell a jogokért, hiszen csak a régióban 20-30 százalékkal jobban keresnek a magyaroknál az azonos pozícióban dolgozó, horvát, lengyel és cseh munkások. Komjáthihoz végül nem suzukisok, hanem rendőrök jöttek, egy udvarias rendőrnő pedig már-már riporterként faggatta az MSZP-s vezetőt a demonstráció okairól. Beszélgetésükből fokról fokra vált egyértelművé, mennyire lesújtó a helyzet: a Vasas korábbi forgalomlassító akciói sem hatottak a vállalatra, a média pedig egyre kevésbé foglalkozik az üggyel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version