Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Európa első footgolf pályáját adták át Lezsákék Lakiteleken

- Advertisement -

Átadták Európa első, kifejezetten footgolfra tervezett, 18 szakaszos pályáját a Bács-Kiskun megyei Lakitelek Népfőiskola Alapítvány területén.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány elnöke az átadó ünnepségen elmondta: a pálya 2013-ban megkezdett tervezésekor a Nimród csillagkép volt a legfontosabb ösztönzés, ugyanis maga a csillagjegy pontjait képezték le a játék végpontjainak. Ennek köszönhetően, akik érintik a játék során a pálya összes végpontját, egyúttal lejárják a híres csillagkép alakzatát is.

Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke kiemelte: a Nimród Szabadidő és Footgolf Park megépülése a nemzetközi footgolf életében fontos mérföldkő, de hazai tekintetben is, mert a junior képzés során a jövőben már nem kell alkalmazkodni az eddig használt golfpályákhoz. Jelezte, a pálya építése során a pozíciók tervezésétől kezdve a terepet is úgy alakították ki, hogy minél élvezhetőbb legyen. A pályahosszok meghatározása során pedig szintén arra törekedtek, hogy a gyermektől kezdve az idősekig mindenki megtalálja benne az örömét – tette hozzá.

A 18 pályaszakaszt egyenként ideálisan 3 és 5 rúgásból kell teljesíteni. A távolságok átlagosan 2000-2500 méter között vannak. A lakiteleki, egy rövidebb, de technikás pálya, amelyen egy 5-ös méretű focilabdát kell minél kevesebb rúgásból a lyukakba juttatni – mondta a szövetségi elnök. Molnár Arnold, a Nimród Footgolf Sportegyesület elnöke, a pálya ötletgazdája elmondta: a Nemzetközi Footgolf Szövetség előírásának megfelelő pálya a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas.

Az első rangos eseményt a jövő héten játsszák. Lakiteleken zajlik a Magyar Footgolf Szövetség rendezésében az első Match Play Footgolf Kupa, amely egyben kvalifikációs verseny lesz a szeptemberi, angliai Európa-bajnokságra. Mint elhangzott, a labdarúgás és golf egyesítéséből létrejött footgolf egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. A tíz évvel ezelőtt Hollandiából indult új sportágba a golf szabályait ültették át, de itt a focilabdát kell lábbal, minél kevesebb érintésből a lyukba juttatni. Az elmúlt években a sportág magyar képviselői sikeresen szerepeltek vb-n és Eb-n is.

A közbeszerzési értesítő szerint a munkákat a szegedi FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zrt. végezte az alábbi címen:

Felújítási, építési munkák: Kőjurta, Kézműves ház, Jurta tábor, Látogatói vizesblokk, Nimród park, Borkatedrális, Lovarda.

A szerződés végleges összértéke: 1 milliárd 373 millió 721 824 forint.

hir.ma / kecsup.hu


- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version