Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szúnyogirtás: a város akart saját akciót, de nem volt rá vállalkozó

- Advertisement -

A szúnyogirtás is szóba került a közgyűlésen. Király József ( MSZP ) hozta fel azzal, hogy mióta központosították ezt is, nem olyan hatékony és rugalmas, mint akkor, amikor az önkormányzat saját hatáskörben dönthetett a permetezésről.  Itt olvasható a hozzászólása. Pedig, mint monda, a klímaváltozás hozta magával, hogy új fajok jelentek meg, betegségeket terjesztve. Jó lett volna, ha már elvégzik a védekezést. Egyben arra kérte a polgármestert, hogy ha lehet, akkor vegye kézbe a város ezt az ügyet, majd a költségeket fizettesse meg az állami költségvetéssel.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy a városon nem múlott. Pénze is lett volna a saját irtásra, csak nem találtak olyan vállalkozót, akinek lett volna kapacitása rá, és az időjárás is megakadályozta ezt az elképzelést.

A tűzoltóság részéről a közgyűlésen elhangzott, hogy helyi szinten nem vesznek részt a szúnyogirtásban, csak javaslatokat tettek. Az időjárás nem volt alkalmas a munka elvégzésére, ugyanakkor folyamatosan fejlődnek ki az újabb szúnyogok.

Mint ahogy Király József is javasolta, egyelőre tehát maradnak az egyéni megoldások. Krémek, dezodorok és nem meleg színű ruházat viselése.

- Advertisement -
Exit mobile version