Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Amerikai centert igazolt a férfi kosárlabdacsapat

- Advertisement -

A KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata szerződést kötött a 26 éves Obinna Olekával. A New Yorkban született, 102 kg-os, 203 cm magas center augusztus 15-én csatlakozik a kecskeméti játékoskerethez. A szerződése egy szezonra szól.

Az amerikai mellett nigériai útlevéllel is rendelkező Obinna Oleka egy igen híres egyetem, az Arizona State University csapatában (Sun Devils) töltötte utolsó két NCAA évét. A két szezon (2015-16 és 16-17) 65 mérkőzésén 11 pont, 8 lepattanós átlagteljesítmény megfelelő volt egy olasz élvonalbeli ajánlathoz – főleg az utolsó idényében nyújtott teljesítménye volt igen jó, lévén a szezonban 16 meccsen hozott össze dupla duplát, és ebben a bajnokságban 12,4 pont, 9,9 lepattanó volt a mutatója.

Az első „profi” éve, az olasz kaland nem sikerült jól, a Brindisiben 13 mérkőzésen lépett pályára, 2,5 pontos és 2,8-as lepattanó átlaga volt – innen rövid argentin kitérő után Kanadába, a St. John’s Edge csapatába szerződött, ahol visszatalált a régi önmagához: 23 meccsen 7,6 pontos és 10,4-es lepattanó átlagot hozott össze. Az előző szezont a mexikói bajnokságban szereplő, végül a bajnokság 4. helyén végző Jalisco együttesében fejezte be, itt 23 mérkőzésen átlagban 17,8 pont és 7,3 lepattanó került a neve mellé 30 perc játékidő alatt.

Forray Gábor erre a posztra gyors, atlétikus játékost keresett, aki a védekezésben és a támadásban is kellő aktivitással van jelen a pályán. Obinna Oleka képes lehet arra, hogy a KTE-Duna Aszfalt egyik alapembere legye a 2019-20-as bajnokságban.

A centerrel kialakult a kecskeméti játékoskeret, amelyben Oleka mellett az amerikai Devaugntah Williams (2-1-es poszt), Lewis Chester (1-es) és Révész Ádám (4-es) az új játékos.

A csapat augusztus 12-én kezdi meg a felkészülést a szezonra.

(ktekosar.hu)

- Advertisement -
Exit mobile version