fbpx

FRISS HÍREK

Közös ellenzéki jelöltek: a 7. választókerületben dr. Tóth Szilárd, a 14. választókerületben Kohajda László

- Advertisement -

A 7. választókerületben dr. Tóth Szilárd a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjelöltje.

Az egyik probléma itt a Rózsavölgyi tér, amely több boltnak is helyet ad a Vacsi közben, ugyanakkor egy rendezetlen tere a városrésznek, egyes része mai napig aszfaltozatlan. Pad, kuka, de kerékpártámasz sincs. Képviselőként az a terve, hogy ez a tér funkcióval bírjon. A helyi lakosok számára szolgáljon találkozási pontul, ahol le lehet ülni megpihenni, lehet beszélgetni, vagy a nyári melegben árnyas helyként szolgáljon.

A Vacsi közből, ahogy a város több más közteréről is, az elmúlt években a városvezetés érthetetlen módon felszámolta a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. Indoklásukban az áll, hogy egyesek helytelenül használták ezeket a kukákat. Dr. Tóth Szilárd szerint ez egy rossz reakció, mert megoldást sem kerestek arra, amit a többség szívesen használt. A gyűjtőedényeket ilyenkor érdemes körbekeríteni, és a szemét elszállítását heti két alkalomra emelni.

Az itt lakók legnagyobb sérelme a rossz és kátyús utak, különösen a Vacsi közi út. Kátyúzás helyett teljesen új útburkolatra van szükség a kerékpárosok és az autósok érdekében egyaránt.

Új keletű problémaként jelent meg, hogy a Vacsi közi ABC helyén négyemeletes házat akarnak építeni. A probléma az, hogy a környék összes épülete földszint plusz egy emelet magasságú. Ha ide építenének akár egy háromemeletes épületet is, az nemcsak megbontaná a városrész képét, de számos családi háztulajdonos érdekét is sértené. Májusban a helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek, amiben azt kérték a városvezetéstől, hogy ne adjanak ki ilyen magas épületre építési engedélyt. A jelölt egyetért a helyiekkel, ilyen esetekben a többség érdekeit kell figyelembe venni és nem a befektetőét.

Lejer Zoltánnal, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjével

A helyi civilek régi vágya, hogy legyen egy közösségi házuk. Jelenleg mindig valakinél találkoznak, vagy jó időben marad a Guba park. Egy közösségi ház sok funkcióval bír. Lenne igény jóga és baba-mama klubra is, de egy közösségi kemencét is el tud képzelni itt a helyiek számára az újonc induló.

A Rét utcában található park valódi funkcióval való megtöltése régóta várat magára. Itt most egy „dühöngő” található. Tavasszal helyi civilek gyümölcsfákat ültettek. Ide a helyiek azt a véleményt fogalmazták meg, hogy egy sportparkot kellene építeni. 

Hasonló cikkünk:  A Szövetség bizalma töretlen Vancsura irányában, akit hét évre ültetne le az ügyészség

Nincs ATM automata a Vacsi közben. Egy itt lakónak a belvárosba kell mennie, ha készpénzre van szüksége. Ez lesz az első feladat, amit képviselőként megold dr. Tóth Szilárd.

A 9-es és a 16-os buszjáratok vonalának újratervezése, meghosszabbítása olyan módon, hogy egy-egy buszfordulót szükséges építeni a Vacsi köz és a Talfája végére, hogy a Nagy Lajos király kőrúton túl lakókhoz közelebb kerüljön a buszmegálló.

A politikától visszavonuló, a körzetért sokat dolgozó dr. Falusi Norbert dr. Tóth Szilárdot ajánlja a 7. választókerületben élőknek.

A 14. választókerületben Kohajda László a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjelöltje.

Ha valaki ismeri ezt a körzetet, akkor Kohajda László ez a jelölt. 16 évig képviselte ugyanis az itt élőket a korábbi közgyűlésekben.

Bosszantja, hogy fél évtized nem volt elég a sportpálya tisztességes befejezésére. Ha átveszi a feladatot, 2 év múlva már nem vállig érő gaz,  pollen és futóhomok buckák közt kell keresni az egészséges életmódot a katonatelepieknek.

Megfelelő vállalkozóval és munkaszervezéssel a jelenlegi városi forráslehetőségekből osztrák minőségű utak lesznek Katonatelepen – ígéri a jelölt.

Kohajda László szerint a városrészben lévő kerékpárút a város szégyene. Új burkolatot és fényvisszaverő felezővonalat fog kapni.

A közjóért őszinte odaadással dolgozók sokkal nagyobb megbecsülést érdemelnek – véli a jelölt. A katonatelepi újság inspirációt fog kapni ahhoz, hogy ne csak rózsaszín, illetve pártújság-szerűen tálalt közügyeket taglaljon, az egyébként sokszor releváns tartalmak mellett. Kohajda László szerint az például elképesztő, hogy kicenzúrázták belőle József Attila Ars poetica című versét. Éppen a magyar költészet napján, József Attila születésnapján.

A nagy kiterjedésű, gazdátlannak tűnő területek ismét úgy fognak kinézni, mint aminek gazdája van – fogalmaz programjában.

Munkáját az vezérli majd, hogy minden közügyben alap motívum, hogy a kecskemétiek adóforintjai a város kasszájából ne a pártállam milliárdosaihoz, a NER lovagokhoz kerüljenek extra profittal, hanem tisztességes profit mellett, tisztességes, helyi, lehetőleg helyben adózó vállalkozókhoz.

Mindkét képviselőjelöltet támogatja a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és egyéb szervezetek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...