fbpx
-1.3 C
Kecskemét
2023. február 8., szerda

FRISS HÍREK

Börtönbe záratná az ügyészség a kutyáját halálra kínzó balotaszállási nőt

Állatkínzás miatt vádat emeltek az ellen a 68 éves balotaszállási nő ellen, aki még augusztusban brutális módszerrel végzett a kutyájával – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A nő a kutyát egy bálamadzaggal az autójához kötve akarta hazavontatni, de az állat az autóval nem tudott lépést tartani és a vontatás miatt kínok között elpusztult. A nagy testű, komondor fajtájú kutya két nappal korábban egy vihar miatt megszökött a vádlott balotaszállási tanyájáról.

Amikor a vádlott megtalálta az állatot, a nyakörvére egy bálamadzagot kötött, aminek a másik végét az autó vonóhorogjához rögzítette. Beszállt az autóba, majd elindult haza úgy, hogy a kutyát az autó mögött vontatta.

A vádlott a gépkocsival 20-30 km/h sebességgel hajtott, ami miatt egy idő után a kutya már nem bírt tovább futni és egy kövesúton bukdácsolni kezdett, majd teljesen a bal oldalára dőlt.

Hasonló cikkünk:  Az MNB 3,3 milliárdos megbízását Matolcsy Ádám barátja nyerte

A vádlott ezután is még több száz méteren keresztül vontatta az oldalára dőlt kutyát az úton, míg egy arra közlekedő férfi meg nem állította és számon nem kérte. Az állat ekkor még élt, oldalán fekve erősen zihált, mancsai véresek voltak és testén horzsolásos sérülések voltak. A vádlott eloldotta az állatot és a tanyájára ment vízért, de a hátrahagyott eb nem sokkal később az út szélén elpusztult.

Hasonló cikkünk:  Szavalt a NAV

Az a bánásmód, hogy a vádlott mintegy 2,7 km-en keresztül a gépkocsi után kötve 20-30 km/h sebességgel húzta a kutyáját, az állatnak különös szenvedést okozott és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja, amit a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget.

Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...