Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ennyire lebutított terepen maradt uralkodó a Fidesz-KDNP

- Advertisement -

Mivel nem igazán van olyan választási eredmény, amelyre a Fidesz-KDNP büszke lehetne, így azt erősíti a kommunikációban, ami valóban sikert hozott a pártszövetségnek. Ez pedig a megyei önkormányzatok terepe. Meg is írtuk, hogy a megyei eredmények alapján egy sárgára festett országot posztolnak, ahol csak tehetik, azt a látszatot keltve a hozzá fűzött felirattal, hogy letarolták az országot. Arról is írtunk, hogy mennyire kiherélt terep ez, amely éppen Orbán Viktornak és korábbi kormányának köszönhető. A megyei közgyűlések ma – törvény szerint – semmi másra nem jók, csupán terület- és vidékfejlesztési kérdésekben osztottak nekik lapot.

Kigúgliztuk a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, és most megmutatjuk, hogy ebben milyen feladatok vannak felsorolva. Kifotóztuk az ide való részeket. Ezek a kötelező feladatok:

Itt pedig a megyei önkormányzat önként vállalt feladatai.

Aki nem olvasta végig, annak néhány jellemző szót kivettünk a feladatokból:

összehangol, gondoskodik, részt vesz, információkat biztosít, együttműködik, figyelemmel kísér, elemez, értékel, véleményez

Igazán lényeges kérdésekben nincs szava. Talán ezért írta azt a Népszava, hogy helyi politikusok elfekvője a megyei közgyűlés. De mivel ez az egyetlen fórum, ahol a Fidesz-KDNP valóban elsöprő győzelmet aratott, nem kizárt, hogy visszakapják azokat a feladatokat, amelyek valóban fontossá tehetnék ezeket az önkormányzatokat.

A Bács megyei közgyűlés összetétele ilyen lesz:

Fidesz-KDNP 16 tag, DK 2 tag, Jobbik 2 tag, Momentum 2 tag, Mi Hazánk 1 tag.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version