Évi néni üzenete: vigyázzatok a Földre!

0

Kóródi Józsefné Évi néninek nem könnyű az élete. Azért sok mindent el tud intézni, de vannak dolgok az életében, amelyhez segítségre van szüksége. Ilyen volt legutóbb a leégett szivattyúja, amely nélkül nem volt vize. Edényekben gyűjtötte az esővizet, és azt használta. És ilyen a portája is, amely körül rengeteg a parlagfű és a vaddohány. Teli pollennel a levegő, és ha nincs, aki lekaszálja, talán még meg is büntetnék.

Annyi felé kerestem segítséget, de nem kaptam. Aztán jött Dobos József és csapata, és segített rajtam. Ők mögém álltak, és nem először húztak ki a bajból. Nem is tudom, hogyan köszönjem meg nekik ezt. Talán azzal, hogy arccal, névvel vállalom magam, és megköszönöm nekik a nyilvánosság előtt, amit értem tettek – nyilatkozta Évi néni a KecsUP-nak.

Hasonló cikkünk  Nem civil szervezet a Zöld és Pont, mert a polgári jogi társaság nem az

Dobos József újból visszatért Évi néni házához. Ezúttal egy fűnyíró traktorral érkezett, és lekaszálta a ház előtti gaztengert. A házigazda azt mondja, hogy bár az ő portája előtt folyt a munka, de ezzel nem csupán rajta segítettek. Hiszen a parlagfű sokaknak okoz problémát. Évi néni nem tartja magát kemény környezetvédelmi aktivistának, de számára is fontos a Föld.

Kedves emberek! Óvjátok a Földanyát! Ha nem is magatokért, akkor az utódaitokért! – ezt üzeni rajtunk keresztül.