Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szövetség: El kell menni szavazni! A kecskemétiek döntsenek vasárnap, ne mások!

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

„Úgy szavazhatnak külföldiek Kecskeméten, hogy nem itt élnek és nem itt dolgoznak

A módszer nem ismeretlen. A 2018-as választások előtt az ukrán és a szerb határ közelében elhelyezkedő településekre tömegesen jegyeztek be nem ott élő és nem ott dolgozó választókat. Az ügy akkor robbant, amikor Tiszasziget Fideszes, és Újszentiván független polgármesterét közokirat-hamisítással vádolta meg az ügyészség, mert 142 esetben asszisztáltak fiktív lakcímbejelentéshez.

Eddig döntően a határok mentén volt jellemző ez az aggályos, vélhetően a választást befolyásolni igyekvő akció, ám az önkormányzati választásokra Kecskemétre is megérkeztek a fiktív betelepülők. Több kecskeméti lakos tett jelzést, hogy a tudta nélkül jelentettek be a tulajdonába olyan külföldieket, akikkel soha semmilyen formában nem álltak kapcsolatban.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjei arra kérik a kecskeméti polgárokat, ha ismeretlen személy nevére érkezett a címükre választási tájékoztató, azt feltétlenül jelentsék be a jegyzőnél.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjei arra buzdítják a kecskemétieket, hogy menjenek el október 13-án választani és ne hagyják, hogy mások döntsenek helyettük.

Kecskemét, 2019. október 7.”

- Advertisement -
Exit mobile version